10.5.2013

Punkkisuojausta

Asuinalueemme on valitettavan punkkipitoinen johtuen siitä, että lähellä virtaa joki. Täällä on myös paljon pusikoita ja heinikoita, joissa punkit viihtyvät, varsinkin kun on ollut kosteampaa ja lämmintä. Mainittakoon, että emäntä pelkää hysteerisesti kaikkia hämähäkkejä ja hämähäkin näköisiä elämänmuotoja.

Setistä olen joutunut yhden punkin repimään (melkein itkien kauhusta) sen ensimmäisenä vuotena taloudessa ja matkasin tämän jälkeen aika pikaisesti apteekkiin. Sain kehuja Exspot-nimisestä valmisteesta ja se tarttuikin mukaan. Nyt pian kolme vuotta Exspottia on käytetty, eikä punkkeja ole näkynyt.

Kuva lainattu valmistajan sivuilta

Nefer on vielä liian pieni käyttämään tuota ainetta, joten vaihtoehtoinen versio oli löydettävä. Olin jo valmiiksi katsonut, että Frontline Comp voisi olla sopiva ja kysyinkin sitä apteekista. Yllättäen oikeastaan kaikista aineista juuri 2-10 -kiloisille annokset olivat loppuneet. Apteekin henkilökunnan kanssa kuitenkin keskusteltiin aikamme katsellen vaihtoehtoja ja kotiutinkin Effipro-nimisen valmisteen 10-20 -kiloisille koirille. Apteekkarilta sain ohjeet annostella puolet pipetillisestä ja vaikuttava aine (joka on muuten sama kuin Frontline Compissa) säilyisi huoneenlämmössä, koska se ei reagoi happeen.

Kuva lainattu valmistajan sivuilta

Sormet ja varpaat ristiin, että aineet sopivat (edelleenkin Setin kohdalla) ja että meillä vietettäisiin punkiton kesä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti