11.5.2013

Havainto nro 1

Eiköhän se sieltä tullut. Punkki numero 1. Ajateltiin kävellä vähän pidempi lenkki unohtaen, että siellä tie menee heinikon ohi. Seti tepsutteli siinä heinikon reunalla ja enköhän puolessa välissä sitä pätkää huomannut mustan pisteen toisessa etutassussa. Pieni mikä toi on ja sitten kauhun sekaisin äänin punkki. N onneksi nappaisi sen pois, ei ollut kiinnittynyt vaan tiukasti karvoissa sinnittelemässä.

Niin mainitsinko tarpeeksi selvästi, että pelkään niitä. Nyt joka paikka kutisee ja pistelee. Loppu lenkki menikin siinä, että kyyläsin koiria ja etsin lisää mustia pisteitä saaden melkein sydärin jokaisesta roskasta. Mahtavaa menoa siis.

Aloitimme myös aamusta matokuurin kaikille elukoille. Nefer tarjosikin jo ensimmäiset hajuelämykset seuraavan kolmen päivän hajumaailmaan.

Jos jatketaan hajumaailmasta niin olemme jo viimeisen pari viikkoa haistelleet ulkoa kantautuvia grillaushajuja sekä kuunnelleet astioiden kattamista ulos. Kateushan siinä meinasi iskeä ja kaivoimme lauantain kunniaksi grillin talvilevolta. Lähi-Prisma ei tarjonnut tofumakkaroita, joten jotain muuta piti keksiä. Pakastealtaassa olisi ollut soijanakkeja, mutta niiden makuelämyksen jätän mielelläni väliin. Eivät ne viimeksikään olleet hyviä kun tuntuivat suussa liian lihaisilta. Silmiin osui kuitenkin quorn-pihvit. Quorn tuottaa erilaisia tuotteita, jotka on tehty jostakin proteiinipitoisesta sienestä. N grillimestarina grillasikin itselleen makkarat ja allekirjoittaneelle pihvit.
Mitä pihveihin tulee, ne olivat yllättävän hyviä. Vähän sinappia kun sipaisi kylkeen niin aijai. Lisukkeeksi pilkoin kesäkurpitsaa ja paprikaa heittäen ne pannulle sitten mausteiden ja tomaattikastike-papujen kanssa.
Koiria nämä toimitukset eivät onneksi edelleenkään kiinnosta. Luna huusi kyllä kuin syötävä kun olisi halunnut parvekkeelle. Partsin ovessa on kyllä Lunalle henkinen PÄÄSY KIELLETTY -kyltti kun se putosi yksi vuosi päälleen sieltä. Seti näytti Neferille hienosti mallia, että miten parvekkeelle mennään ja sieltä tullaan takaisin sisälle. Ei Nefer ainakaan kummoisia tuumannut uudesta maailmasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti