2.5.2013

Päivärytmit

Aamurutiineihin kuuluu ensimmäisenä juosta Neferin kanssa pihalle. Siinä kierrämme kotitalon tai myös naapurin. Tarpeet tulevat jos tulevat. Neferin kanssa ulkona ollut saa ensimmäisen suihkuvuoron ja välttää Setin lenkittämisen. Toinen pukee vähän paremmin päälleen ja lähtee isomman lapsen kanssa pihalle.

Tätä seuraa aamuruoka. Nefer tuntuu odottaneen sitä puolet yöstä. Seti katselee kuppia ja sitten ruoan antajaa, onko ihan pakko syödä. On. Syö. Saadaan syödä oma aamupala, pukea ja tehdä viimeiset pakkaukset ennen lähtöä kouluun ja työharjoitteluun. Koirat jäävät kissojen kanssa yksin seuraavaksi kahdeksaksi tunniksi. Jätämme Radio Rockin soimaan, Korporaatio kyllä huolehtii lapsien viihtyvyydestä, samoin possun rusto saa pienemmän unohtamaan äidin ja isin lähdön.

Palaamme päivän jälkeen kotiin ja ensimmäisenä Neferin kanssa pihalle. Toinen tarkastaa yksinolon jäljet: vain yhdet pissat paperilla. Tämä selittääkin tarpeiden teon tarpeen pihalla, hyvä niin. Päiväruoka on tällä kertaa juusto koulutuksen muodossa. Nefer osaa istua käskystä. Maahan menoa harjoitellaan. Kutsuttaessa reagoi ja tulee luokse. Seti osaa paljon enemmän ja mielellään muistuttaa siitä tekemällä kaikki temput kun käsken sen vain koskea kättäni. Sekä aloittaa kuolajojojen muodostamisen.

Lopun päivää koirat riehuvat, Luna yrittää metsästää Neferin ihan vain osoittaakseen olevansa vanhempi ja isompi. Pieni palautus kissallekin ja se jää suht tyytyväisenä seurailemaan tilannetta kissapuun ylimmältä orrelta. Väsähtää nuo alkavat seitsemän aikaan, Lily seuraa järkyttyneenä vierestä kun Nefer nukahtaa syliin. Pian onkin lähtö lenkille. Nefer on tässä vaiheessa jo sen verran nälkäinen, että lenkki menee riehumiseksi ja sylikyydiksi. Ei opeteta riehumaan hihnassa.

Yhdeksältä on iltaruoka. Seti asettuisi tyytyväisenä jo lepäämään, mutta Nefer saa taas virtaa jostain. Väsähtää n. kymmenen aikaan kun siirrymme itse nukkumaan. Onneksi tuo nukkuu hyvin koko yön, muutamat pissat ja kakat löytyy yön jälkeen aina.Huomenna N:n vanhempien tykö ja lauantaina Pilvimarjan kasvattitapaamiseen. Sosiaalistamista, jes!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti