20.5.2013

Ensimmäinen rokotus ja jälkimaininkeja

Saavuin Neferin kanssa hyvissä ajoin eläinlääkärille parkkipaikkametsästyksen takia. Paikka löytyi onneksi eläinlääkärin sisäpihalta, joten ei tarvinnut kauemmaksi lähteä. Olimme siis vajaan vartin etuajassa, ilmoittauduin ja annoin Neferin rekisterikirjan, jotta tiedot saatiin koneelle. Odottelimme ehkä kaksi minuuttia kun meidät jo kutsuttiinkin jo toimenpidehuoneeseen. Ell kyseli mm. Neferin pureskeluinnosta ja että alkaako olla sisäsiisti. Joo, kyllä pureskelee myös käsiä, mutta päivä päivältä vähemmän. Sisäsiisti? Joo ei. Olimme tänään viimeksi puolitoista tuntia ulkona (lyhyt lenkki ja riehuminen tyhjässä koirapuistossa) ja lopputuloksena oli kakka lenkin alussa. Sisälle sitten paperin ohi kahdet lätäköt. Totesimme kuitenkin molemmat siinä, että sitten kunhan alkaa olla viiden kuukauden iässä niin asiasta kannattaa ruveta huolestumaan.

Katseli Neferin hampaat (Nefer ei tykännyt asiasta ja yritti peruuttaa pöydältä alas), katsoi korvat (Nefer tuijotteli kulmien alta), tunnusteli pennun läpikotaisin ja kuunteli vielä sydänäänet. Ilmeisesti kaikki oli kunnossa kun ainoa kommentti oli "njoo-o". Tuikkasi sitten rokotuksen ja kirjattiin tietoja uuteen rokotuskirjaan. Hoitajakin vielä rapsutteli Neferiä ja oltiin valmiita menemään kellon ollessa sen verran, että meille varattu aika olisi alkanut.

Kotiin tullessa ilmeisesti protestoi koko lääkärikäyntiä pissaamalla keskelle lattiaa. Joo kivat sullekin. Kyllä me susta vielä sisäsiisti saadaan, usko pois.

4 kommenttia:

 1. Ei tuossa vaiheessa kannata vielä huolestua sisäsiisteydestä. Voi huomata omistajansa ressitason ja alkaa päätteleen, että tässä pissajutussa on nyt jotain ihmeellistä, kun tuokin noin hartiat korvissa odottelee. Se tulee ajallaan. Äitinsä lirautteli intopissoja vielä lähempänä vuodenikääkin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mutta tuntuu, että tuo harjoittelee pidättämistä ihan väärissä paikoissa, kuten ulkona. :P Totuin ehkä liian hyvään Setin pentuaikana kun se oli ollut jo kasvattajalla paljon ulkona ja teki tarpeensa enemmän kuin mielellään ulos.

   Turhauttavaltahan tuo pissojen siivoaminen tuntuu, mutta sen turhautumisen kanavoin mieluummin blogiin kuin pentuun. Nefer on sisäsiisti sitten kun on siihen valmis ja pienillä koirilla siihen menee tavallisesti kauemmin kuin keskikokoisilla. En vaadi tarpeita ulos vaan toivon, ja bileet pistetäänkin pystyyn ulos tulleista. :) Hitaasti, mutta varmasti.

   Poista
 2. Mulla Hillalla ja Kaisalla kesti lähemmäs kahden vuoden ikää ennen kuin uskalsin sanoa niiden varmasti olevan sisäsiistejä. Molempien pentuaika oli "kesäaikaa", eli ovi koko ajan auki ja pihalle pääsy vapaata, mutta silti...
  Pojat taas oppivat hetkessä sisäsiisteyden (esim Joonas tuli äitienpäivänä ja jo juhannuksena oli sisäsiisti), eli aika koirakohtaista tuntuu olevan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uroksilla tuntuu muutenkin vaikuttavan hormonitoiminta sisäsiisteyteen kun haluavat heti koiven noustua ensimmäisen kerran nostaa sitä jokaisen asian kohdalla pihalla ollessa. :D

   Jeps, eli saadaan kärsivällisesti vain odotella. Toivotaan, että se odotus palkitaan sitten jossain vaiheessa. :)

   Poista