30.4.2013

Barffiruokaa kahdelle piskille

Koska karvalapset eivät hirveästi pysty metsästämään kaupunkioloissa omia ruokiaan, on emännän ja isännän autettava tässä ruokaan liittyvässä probleemassa. Ruoka koostui tällä kertaa seuraavista aineksista.


Vasemmalta oikealle:
  • Lampaan sisäelinseos n. 250 g
  • Naudan maha 500 g
  • Nauta-sikajauheliha 1000 g
  • Kasvissose 500 g
  • (2 kananmunaa)


Lopputulema näyttikin sitten tältä. Keksin lisätä siihen vielä kaksi kananmunaa lisätäkseni ravintoaineita ja monipuolisuutta. Fineli onkin nykyään yksi lempiosoitteistani koiranruokaan liittyen. Olen sieltä käynyt tarkastamassa, että koirat saavat tasapuolisesti kaikkia vitamiineja ja hivenaineita. Kalkkilisää nuo eivät ole nyt kaivanneet, lihaisia luita ovat syöneet sen verran ja tuossa naudan mahassakin on kalkki- ja fosforisuhteet hyvät. E-vitamiini tuhoutuu pakastettaessa, joten sitä tulee ihan tavallisesta rypsiöljystä ja merileväjauheesta lisänä (en edelleenkään jaksa ymmärtää sitä vaivaa, minkä kasvissoseiden tekijät tekevät kun lisäävät öljyt pakastukseen menossa oleviin pötköihin).

Naudan mahaa lisäämme nykyään osittain vain sen takia, että Seti rupesi nirsoilemaan pelkästä jauheliha-kasvissoseesta. Se on saanut joskus aikaisemmin naudan mahapullia, joista ilmeisesti jäi hyvä maku suuhun kun vahingossa ostettu jauhettu maha katosi saman tien kitaan kun sen sekoitti normaaliin ruoka-annokseen. Sisäelinseos on aika uusi juttu meillä ja testin perusteella näytti toimivan tämä piilottaminen. Yleensä Seti on nirsoillut tuoreista sisäelimistä, kuivat ovat maistuneet palkatessa. Nyt tuosta 2250 gramman satsista se oma päivän toisen ruoka-aterian osuus upposi. Nefer nyt söisi vaikka pieniä kiviä, joten jännityksellä odotamme jauhetun poron tarjoamista. Se ei tuntunut iskevän pentuihin sitten ollenkaan kasvattajan luona.

Koirat siis saavat huomenna vielä samasta satsista safkaa, loput annostelimme ja pakastimme myöhempää käyttöä varten. Ikean rasiat ovat mahtavia noihin tarkoituksiin, siihen mahtuu isommalle koiralle annos ja pennulle pari pienempää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti