4.11.2013

Turkkihommia

Aikaisemmin taisin jo mainita, että erityisesti Lilyn turkin kanssa on ollut ongelmia. Pientä kutittaa selkeästi, koska nuolee selkäänsä ja sen jälkeen kiskoo karvoja irti. On kokeiltu kuiva- ja märkäruokien vaihtoa. Kaava jotakuinkin kuivaruokien kanssa: RC Hairball -> RC Coat&Skin -> Golden Eagle -> Applaws -> Porta 21. Märkäruokien kanssa siirryttiin Latzin yms. sokerimössöistä Mjauhun (lihaa, mineraaleja). Turkin kanssa ei tapahtunut juurikaan muutosta. Kaveriksi otettiin lisäöljyt. Tähän mennessä on kokeiltu lohiöljy, Megaderm, Viacutan, Fullolife, Jahti&Vahti Omegaöljy ja hamppuruokaöljy. Hamppuruokaöljy on noista auttanut parhaiten, mutta ei sekään pahinta repimistä ole saanut pois. Tuo viimeksi ostettu O3 Cat -öljy on helpottanut myös, mutta kuuri on vielä kesken.

Lilyn turkki hyvässä kunnossa (2009)

Mikä siis kissan kuivan ihon avuksi, kerta sisäisesti nautittavat eivät auta? Lähdettiin kokeilemaan Relaxant Animalin tuotteita. Lily pestiin ensin hoitavalla pesunesteellä ja on siitä lähtien saanut ongelmakohtiin hoitoseerumia 1-2 kertaa päivässä. Näiden toimenpiteiden jälkeen en ole löytänyt yhtäkään karvatuppoa Lilyn nukkumapaikoista. Eihän tuo selkä edelleenkään kovin nätti ole, mutta parempaan päin ollaan menossa jo alle viikon hoidon jälkeen. Turkkia nyt kasvattaa tuo O3-öljy, koska sisältää biotiinit ja muut tarpeelliset aineet.

Ja huonossa kunnossa (2011)

Toivon todella, että Lilyn turkin oireilut menisivät ohi tuolla, koska kissa on ollut todella säälittävän näköinen ja aina putsaamassa itseään. Nyt se on lähinnä nukkunut, eli kutina on myös väsyttänyt. Pitänee mennä ostamaan isompi pönikkä tuota hoitoseerumia kun pienempi pullo meinaa loppua kesken noinkin isoa aluetta käsitellessä. Allergiat on aika hyvin suljettu pois mahdollisista kutittavista, eikä pitäisi olla loinen/sieni/tautikaan, koska Luna ei oireile mitenkään. Iän myötä on näköjään vain kuivahtanut, joten lisäillään myös ruokaan enemmän rasvaista possun lihaa, koska se on ainoa raaka, mitä Lily ei oksenna.

Turkkihommeleihin mukaan lukien, kuka vei meidän pikkusheltin helppohoitoisen ja lyhyen turkin? Vaadin sen palauttamista. Neferille ilmestyi yhtäkkiä hirmuiset pöksykarvat ja ensimmäistä kertaa oli takkuja korvien takana. Olen pöyristynyt.


Tuorein kuva Neferistä kuvaa sen suurta älykkyyttä.

... no oikeasti se on oppinut jo antamaan tassua! Mutta tuo kuva. Hajoamista aiheuttava sylivaavi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti