24.11.2013

Ensimmäinen raakaruokaviikko

Kissojen ensimmäinen raakaruokaviikko on onnistunut mukavasti. Liha on uponnut paremmin kuin märkäruoka, mutta pientä nirsoilua oli havaittavissa eilen kun kuppiin ilmestyi jauhettua kalkkunaa. Kyllä sitä syötiin pitkin hampain ja vähän, eli pitänee sekoittaa sitä johonkin paremmin uppoavaan lihaan. Märkäruoka aiheuttaa näköjään nyrpistelyä. Oli eilisestä nirsoilupäivästä kuitenkin jotain hyötyä: tänään aamulla saksin broiskun sydämiä kissojen kuppeihin niin molemmat olivat tunkemassa pöydälle syömään sydämet etukäteen. Kupeista ne katosivat alta aikayksikön.


Tämä oli ensimmäinen kierros ruokakupilla. Luna veteli hyvällä ruokahalulla kupin tyhjäksi ja lähti kissapuuhun makoilemaan ja sulattelemaan. Lily kävi muutaman kerran kupilla vielä ennen kuin lähdimme lenkille. Lenkin aikana viimeisetkin palat olivat hävinneet.

Tämä on lähtenyt nyt sen verran hyvin käyntiin, että kissat saavat Multicatit puolikkaana annoksena jo nyt. Eiköhän pian sen annostuksen voi nostaa kokonaiseksi. Vielä voisi ostaa ehkä psylliumia kuiduksi. Eilen saivat myös possua, mutta se taisi aiheuttaa Lilylle taas turkin repimistä jaloista. Taitaa olla sille allergisoitunut. Harmi, koska tykkää siitä ja syö sitä mielellään.

Vessalaatikoita tyhjentäessä huomasi, että tytöt käyttävät niitä useammin. Paakut ovat pieniä, samoin kuin kakat. Itse asiassa jälkimmäisiä oli paljon vähemmän kuin normaalisti ja emme ole huomanneet, että kissat olisivat käyneet hätä nro kakkosella, eli jätökset eivät enää haise pahemmin.

Alan olla sen verran jo positiivisella mielellä tämän suhteen, että kyselin jo kaverilta, että ostaisiko nuo jäljelle jääneet raksut pois. Eihän niitä jäänyt kuin kokonainen 10 kg:n säkki ja avattu, jossa on ehkä 1/3 jäljellä.


Aamulla Luna ja Nefer tarjosivat viihdettä kun N leikitti niitä laserilla. Molempien silmistä taisi kyllä tulla paremmat laserit kun kuvan joutui ottamaan salaman kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti