21.11.2013

Projekti: Kissat raakaruoalle

Näinhän siinä sitten kävi kun tarpeeksi kauan haudutteli päässä. Relaxant Animal ei auta Lilyn ihoa tai repimistä, mikäli sitä ei laita joka päivä. Eli mitä seuraavaksi? No, jätetään hiljalleen kaikki teollinen ruoka kissoilta pois. Samalla hankin pienen avustajan Lilyn olotilalle, mikäli sillä nyt stressiä olisi. Stressikin voi aiheuttaa tuota nyppimistä, mutta melkein neljän vuoden ajan? En oikein usko, mutta katsellaan.


Zylkène siis on lehmänmaidosta entsyymikäsittelyllä valmistettu jauhe. Omilla sivuilla toimintaperiaatteet on kerrottu näin:
"Kaseiinin hajotessa trypsiinin vaikutuksesta vapautuva bioaktiivinen peptidi nimeltään alfa-kasotsepiini siirtyy suolesta verenkiertoon ja sieltä aivoihin, jossa se vaikuttaa rentouttavasti ja rauhoittavasti. Alfa-kasotsepiini on Zylkènen maailmanlaajuisesti patentoitu ainesosa."
Syteen tai saveen, sillä mennään. Ainakin toivottavasti vähentää sitten ruokinnan muutoksesta mahdollisesti koituvan stressin. Toivottavasti sitä stressiä nyt ei kuitenkaan ole, koska se olisi kestänyt jo neljä vuotta. Multicatin hankin jo etukäteen sitä aikaa varten kun kissat siirtyvät täysin tai ainakin suuremmaksi osaksi raakaruoalle.


Mustin ja mirrin pakasteosastolta mukaan tarttui paljon siipikarjaa. Pakkasessa on vielä possua ja jonkun verran nautaa, mutta mitä nyt olen lueskellut, niin niitä ei kannattaisi antaa usein. Pitäisi myös miettiä, että mitä kalaa noille tarjoaisi vaihtelun vuoksi. Seitipuuroa on aika moni sanonut keittelevän kissalle, jotta kissa saisi kuitua kaurahiutaleiden kautta. Voisilmä vielä päälle niin on kuulemma maistunut. Saa nähdä kunhan kalaa jossain vaiheessa ostaisi.

Setille ostettiin valjaat. Onhan sillä vetovaljaat pulkkavetämisiä varten, mutta nyt halusimme ihan kunnolla istuvat lenkkeilyyn pimeällä. Myös uudet vilkkuvalot kotiutuivat kun edellisistä alkoi patterit loppua ja uudet olisi pitänyt tilata Zooplussalta.


Koska isoin osa rasvasta kannatti välttää, niin mukaan tarttui broilerin suikaleita ruokakaupasta eikä esim. jauhettua broileria kun niissä on yleensä nahat mukana. Ehkä niitäkin voisi hankkia hätävaralle. Koipireisissä oli kivat -30% tarrat, joten koirat ja Luna saavat niistä iltapalaa. Lilykin ehkä vähän voi maistaa, jos haluaa.


Koemaistajat päivystävät keittiön liepeillä kun itsellemme bongattiin kokonainen kirjolohi. Kilohintakaan ei päätä huimannut, 4,6 euroa. Savustuspussi tarttui myös mukaan ja nyt koko komeus on savustumassa uunissa.


Yhden mutruhuulen löysin makkarin ovelta. Lilylle on maistunut ruoka ehkä normaalia paremmin kun olen sekoittanut siihen vähän kananmunan keltuaista ja possun palalihaa. Tyttöjen omat possun suikaleet (vähärasvaisempia) odottavat pakkasessa kun niitä viikko sitten ostettiin ja annosteltiin pusseihin.


Luna vetelisi lihat ja luut menemään ilman sekoituksia, mutta Lilyn takia vähän jarrutellaan. Luna saa kuitenkin vähän ekstraa silloin kun koirat saavat myös lihaisia luita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti