15.8.2013

Hammasklinikka ja sairastupa á la S&N

Seti alkaa jo olla normaali itsensä, ilmeisesti haava ja kasvavat karvat kutisevat niin se saa aikaan outoja pakkoliikkeitä nivusten suuntaan. Muuten tuo on maannut pedillään Neferin entisessä karsinassa (eteisessä, portit makkariin&olkkariin kiinni), juonut välillä, syönyt vaihtelevasti ja ulkoillut kolmesti päivässä. Hoito-ohjeessa sanottiin, että ulkoilua sateella tulisi välttää, mutta miten taas vältät kun koko päivän sataa. Eilen iski vielä ripuli, ilmeisesti anestesian ja muiden lääkkeiden sivuvaikutuksia, nyt tuntuu menneen jo ohi. Eilen vielä sain syöttää kädestä vähän kerrallaan kun Seti ei pystynyt kumartumaan ruokakupille, tänään onnistui syömään jo ihan itse. Nälkä sillä olikin, tuntui jäävän vielä kaipaamaan lisää sapuskaa. Rauhallisesti tuo on malttanut olla, lenkillä kiinnostaisi tötteröstä huolimatta toiset koirat ja ihmiset. Seti saa hoitaa lautasantennin virkaa siis käytännössä koko ajan, koska olisi heti haavassa kiinni, jos tötterön ottaa pois. Ruoka-ajalla tötterö lähtee veks ja jos nenä lähtee yhtään muuhun kuin kupin suuntaan niin tulee tiukka "syö"-komento.

Hammaslääkäröin eilen sen verran, että nappasin pihtien kanssa viimeisen maitohampaan pois. N sai pitää Neferiä paikoillaan ja palkata. Nätisti lähtikin pienen rimpuilun jälkeen ja heti operaation ollessa ohi oli iloinen ja leikkisä koira. Onneksi se hammas oli niin irti, ettei tarvinnut eläinlääkäriin lähteä taas. Toivottavasti seuraavat käynnit olisivat vasta Neferin yksivuotisrokotus ja ensimmäisen juoksun jälkeen sterilointi.

Nefer on ollut nyt vähän turhan aktiivinen ja herätellyt meitä pitkin yötä. Tottui mökillä, että voi hypätä aamuyöllä salaa meidän sänkyyn. Viime yö taidettiin saada nukkua rauhassa, koska sitä edellisenä läimäistiin vain ovi kiinni kun haluttiin nukkua rauhassa. Nyt voi taas pitää ovea auki ja koirilla on näköyhteys. No, toisaalta jos Nefer ei herätä, niin kissat kyllä hoitavat asian. Ensin Luna kaataa esimerkiksi roskiksen tai tiputtaa jotain. Lilykin osaa herättää, viime yönä se huusi portin toisella puolella, koska ei voinut hypätä sen yli kun Seti makasi portissa kiinni. Onneksi ollaan lomalla vielä jonkin aikaa niin saa totuttaa itsensä ja eläimet normaaliin rytmiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti