19.6.2013

16-viikkoinen

Virstanpylvään kunniaksi mitattiin ja yritetään luottaa tuohon henkilövaakaan ailahtelevaisuudesta huolimatta.

Paino: 5,8 kg
Säkä: 33 cm

Vähensimme taas ruokaa ja painokehitys onkin ollut maltillisempaa. Nefer saa kolme kertaa päivässä 135 g ruokaa, kerran päivässä Luposania ja joka toinen päivä Vitamaxia tai merilevää saadakseen varmasti tarpeelliset vitamiinit ja hivenaineet. Muista kuin E- ja D-vitamiineista en ole kovin huolissani. Luposanin kanssa tulee Brit Care -lohiöljyä annosteluohjeen mukaan (toimituksen huomio, ei kannata katsoa liian tarkkaan kohtaa "Koostumus", voi aiheuttaa huvittuneisuutta).

Ruoan vähentämistä Nefer ei ottanut kovinkaan hyvällä, koska sen mielestä talon kaikki eväs kuuluu sille. No, ainakin meillä on motivoituneempi pentu tekemään palkkaa vastaan. Nefer onkin nyt oppinut todella hyvin odota-käskyn. Pari kertaa se on pitänyt hakea takaisin eteiseen odottamaan vapaa-käskyä kun karkasi ennen aikojaan lenkiltä tulon jälkeen.

Liikumme Neferin ja Setin kanssa kolme kertaa päivässä n. 30-40 minuutin lenkin riippuen vähän säästä ja jaksamisesta. Sen lisäksi Nefer pissatetaan 2-4 tunnin välein. Sisälle ei ole tullut oikeastaan enää mitään, nyt madotus löysytti mahaa niin oli herännyt yöllä tekemään tarpeensa. Onneksi sentään ne löysät tuli ulos kun Luna ystävällisesti herätti meidät kaikki (paitsi N:n) varttia yli viisi aamulla.

Kaiken kaikkiaan meillä on mennyt loistavasti. Vähän odottelinkin tätä vaihetta kehityksen suhteen, koska Neferillä alkaa nyt olla enemmän järkeä päässä ja malttaa tehdäkin asioita saadakseen palkan. Olen kyllä huomannut, että Nefer on aika pehmeä koira, mutta välillä taas niin järkyttävän itsepäinen. Seti oli aika samanlainen, joten eiköhän vanhat kikat tule käyttöön kasvatuksessa. Lisäksi nopeasti edennyt sisäsiisteys on ollut plussaa, ei ole enää pahemmin vaihdeltu pissapapereita.

Tällä hetkellä Neferin mielestä parasta on erilaiset äänet ja puhaltelut, leikit ja sylittely sekä ulkona kävyillä leikkiminen/keppien kanniskelu. Ruoka kyllä menee parhaudessa ylitse muiden. Neiti osaa myös käyttää nenäänsä hyvin, katselin kun naapurin koira meni tietyistä kohdista käytävällä niin Nefer seurasi nenä kiinni maassa sen jälkeä seuraten kun menimme itse käytävällä hetkeä myöhemmin. Hyvä koira siitä tulee.

Hetki söpöiltiin ennen aamupalaa
Vähän rakennetta
Istuma-asento...
Aamupalan rakentamista: lisät, kermaviili ja kana-lohi-kasvisateria, Neferin ruoka jo valmiina
Päivittelen seuraavan kerran juhannuksena kun suuntaamme mökille vanhempieni luo. Järkkäri tietysti mukana, joten paljon kuvia luvassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti