26.1.2015

Triadiitti?

Lilyn verikokeissa todettiin haima- ja maksa-arvojen sekä ilmeisesti valkosolujen olevan korkealla (ainakin mitä muistan eilisestä puhelinkeskustelusta hoitajan kanssa, papereita ei vielä ole minulla edessä). Eläinlääkärin mukaan tämä viittaisi triadiittiin, eli haiman, maksan ja suoliston tulehdukseen. Lily on ollut yön eläinlääkärissä nesteytyksessä sekä saanut antibiootteja, opioideja ja pahoinvoinninestolääkettä.

Mistään ei tunnu löytyvän tietoa, että mikä aiheuttaa triadiitin kun se näyttäisi olevan ainoastaan kissojen vaiva. En edes tiennyt sellaisen olemassaolosta ennen tätä. Jatkohoitona näyttäisi olevan hyvin pitkä lääkekuuri sekä ruokinta pelkästään kostealla ruoalla, mitä ollaankin jo monta vuotta tehty.

Itsesyyttely on taas valtava. Miten sen olisi voinut estää, olisiko pitänyt huomata aiemmin (Lily oksensi viikon sisään kaksi kertaa karvapallon ennen tuota kohtausta) ja ennen kaikkea se, että miksi Lily. Sitä on hoidettu parhaalla mahdollisella tavalla, käytetty eläinlääkärissä, madotettu säännöllisesti ja ruokittu ainakin viimeisimmät vuodet hyvällä ruoalla. Kävin läpi parin viime vuoden lääkärikeikkojen paperit, veriarvoissa ei ole ikinä ollut mitään yli viitearvojen. Samat jutut, terve kissa.

Joka tapauksessa, Lilyä hoitanut lääkäri tulee töihin kolmen aikaan, jolloin soitan sinne uudestaan. Haluan jo Lilyn kotiin ja tuntuu suorastaan hirveältä kun se ei ole kotona. Terveys kuitenkin ensin ja katsotaan jatkohoito sopivaksi. Nyt eletään lähinnä tunti tunnilta. Voisin kyllä soittaa aikaisemminkin, mutta en halua "no siellähän se letkuissa kiinni makaa" -tyyppistä vastausta ja kiitos hei hei. Toisaalta, jos jokin dramaattisesti muuttuisi Lilyn tilassa, niin kyllä ne soittaisivat. Olo on silti ihan hirveä ja epäoikeudenmukainen.

Edit. 16:00 ///

Lily on ollut tänään pirteämpi, syönyt pieniä määriä ja pissannut. Se halutaan silti vielä pitää yön yli nesteytyksessä ja suonensisäisissä lääkkeissä. Oltaisiin voitu mennä katsomaan sitä, mutta en kestäisi lähteä sieltä ilman sitä kun teki pahaa jo eilen jättää se sinne. Niiden pitäisi soittaa taas illalla tilanneraportti kunhan hoitosuunnitelma on taas lyöty lukkoon.

6 kommenttia:

 1. Voi ei!! :( Kovasti paranemisia Lilylle äläkä syyttele itseäsi, joskus näitä tulee. Hyvä, että reagoit nopeasti oksenteluun! Eiköhän kisu ole piakkoin oma itsensä kun lääkkeet alkaa vaikuttamaan. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä hoitaja ainakin sanoi, että se oli pirteämpi tänään. :) Ja kiitos, eiköhän tästä yli päästä ja saada kissa kuntoon.

   Poista
 2. Äh, voi kuinka kurjaa :( mä en ole mikään kissatuntija, ja tuo tautikin on ihan vieras juttu, mutta sen osaan sanoa, että älä ihmeessä itseäsi syytä. Mun korvaan kuulostaa, että olet toiminut just niinkuin pitääkin! Onneksi sairaus ilmeisesti siis lääkkeillä talttuu, ja saatte pitää kisumisun kanssanne vielä pitkään! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ainakin kuulosti siltä, että lääkkeet vaikuttaa. :) Saataisiin vain potilas kotiin.

   Poista
 3. Blogia lueskelleena minunkin on vaikea sanoa, mitä olisit voinut paremmin tehdä. Parempaa huolta kissasta ei olisi voinut pitää. Toivotaan, että kaikki menee mahdollisimman hyvin ja saatte yhden lauman jäsenen pian kotiin hyvässä kunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan parasta, huomenna tiedetään taas enemmän. :)

   Poista