1.2.2015

Joko huokaistaan helpotuksesta?

Meidän pieni pippurinen selviytyjä on tähän mennessä toipunut ihan älyttömän hyvin sunnuntaisesta päivystykseen kärräämisestä. Viimeisimpänä diagnoosina taisi olla haimatulehdus, mutta triadiitti on myös kirjattu joihinkin papereihin. Labrojen tuloksia en ikinä saanut, paitsi että lipaasi ja ALAT oli koholla. Joka tapauksessa Lily sai nesteytystä joka päivä eläinlääkärissä sekä kahta antibioottia, pahoinvoinnin estolääkitystä ja opioideja kipuun.


Kun saavuimme eläinlääkärille keskiviikkoiltana, odottelimme ensin että pääsisimme katsomaan Lilyä. Lilyn kanssa vietimme puolisen tuntia ja siitä siirryimme odottamaan eläinlääkärin kanssa juttusille pääsemistä. Paperityöt olivat myös vähän kesken, mutta siinä oli enemmän iloinen kun kissa oli kunnossa ja pääsisi kotiin. Saimme mukaan kahta eri antibioottia, pahoinvoinnin estolääkkeet ja parafiiniöljyä, jotta Lily ei oksentaisi karvapalloja, joiden oksentelu todennäköisesti ärsytti sisäelimiä.


Kotona lääkkeiden antaminen on sujunut hyvin, yksi kuolaamisepisodi saatiin tuolla pahoinvointilääkkeellä. Onneksi tänään oli viimeinen päivä sen kanssa. Antibiootteja jatketaan vielä vajaa viikko. Saimme käskytyksen soittaa heti eläinlääkäriin, jos kissa näyttää ottavan takapakkia paranemisessa antibioottien loppumisen aikana.

Muina ohjeina saimme syöttää Lilyä 5-6 kertaa päivässä pienillä annoksilla sekä välttämään rasvaista ruokaa. Lily syö muutenkin aina pieniä annoksia pitkin päivää, joten tuo ei ole ollut ongelma. Rasvaa saa muutenkin vähän ruoasta (Carny 5,5 %, Thrive 2 %) ja nyt ollaan tarkkoja siitä, ettei Lily pääse nuoleskelemaan paistinpannuja tai likaisia lautasia. Lisäksi käskyn harjata Lilyä usein ja antaa parafiiniöljyä. Nyt ohjeena oli kaksi kertaa päivässä 2 ml, mutta olen antanut vain kerran päivässä, että jotain ravintoaineita edes imeytyisi toipilaaseen. Lisäksi Lily stressaa noista lääkkeiden antamisista, niin en ole halunnut stressata sitä enää neljännellä hoito-operaatiolla.


Joka tapauksessa meillä on pirteä ja normaalisti käyttäytyvä kissa, ehkä vähän seurankipeämpi se on kuin aikaisemmin. En kyllä ihmettele. Se on jopa leikkinyt normaalia enemmän, vaikka ollaan otettu ihan rauhallisesti toipumisen kannalta. Lily pitäisi pestä jossain vaiheessa, koska sen turkki on öljyistä ja ultraamisesta todella rasvainen. Nyt kuitenkin odotellaan, että näytteiden ottamisesta ja nesteytyksestä tulleet haavat paranevat ennen vedellä ja shampoolla lotraamista.

Lily syö ehkä vähän turhan huonosti (tai no määrällisesti vähän, mutta usein), mutta syö kuitenkin. Olen laittanut sen ruoan sekaan vähän lämmintä vettä, jotta maistuvuus olisi parempi sekä Lily saisi enemmän nesteitä.

Haluaisin ihan ehdottomasti kiittää Eläinsairaala - Turkua ja eläinlääkäri Pedroa Lilyn hoidosta. Lily on toipunut hyvin ja toivotaan, että sama meno jatkuu antibioottikuurin loppumisen jälkeen, eikä meidän tarvitsisi tämän asian tiimoilta enää asioida Eläinsairaalalla. Vaikka siellä olikin ihana henkilökunta ja hyvää hoitoa.

2 kommenttia:

  1. Johas on lääkkeet, ihanaa, että kisu on lähtenyt paranemaan hyvin! Toivottavasti lääkityksen jälkeen vaivat pysyy pois. ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä todella toivotaan, että meidän tapauksessa olisi ollut kertaluontoinen akuutti tapaus. :) Kroonisena tuo on vähän ikävämpi...

      Poista