18.3.2014

Rokotus ja hammaskiven poisto

Kurvattiin eläinlääkärin pihaan puolen päivän tienoilla. Lily oli osoittanut jo automatkalla vastalauseensa pissaamalla laatikkoon. Nefer taas luuli, että lähdetään pidemmälle reissulle, joten asettui nukkumaan. Takakontista pilkisti hämmentynyt keräkoira pihalla ja oli jopa vähän innoissaan erilaisesta paikasta.

Vastaanotolla aloitettiin Lilystä. Kaikki oli kunnossa terveystarkistuksen osalta, joten rauhoitusaine voitiin laittaa vaikuttamaan. Lily säpsähti aika voimakkaasti piikin mennessä ihon alle ja lääkäri säikähti sitä. Kissa pääsi takaisin koppaan ja vein kopan N:lle aulaan ottaen samalla Neferin mukaan. Nefer oli sitä mieltä, että toimenpidepöytä on huono juttu. Yritti koko ajan siltä alas ja sain vähän taiteilla sen kanssa, että Neferille saatiin tehtyä tarkastus. Ainoa nootti tuli painosta, pari kiloa pitäisi kuulemma pudottaa. No, vaihdeltiinkin lihoja jo vähärasvaisempiin, eli on se ainakin aloitettu. Nefer hyppäsi ihan oma-aloitteisesti pöydältä alas hoitajan ja lääkärin kauhistukseksi. Siitä saatiinkin juosta aulaan kun siellä kuului kakomisääniä: rauhoitusaine rupesi oksettamaan Lilyä ja ulos tulikin karvapallo, mitä se yritti ilmeisesti oksentaa jo aamulla (herättäen meidät 5.30 kun herätys on 6.00, kiitti). Siivoiltiin oksennuksia ja meidät ohjeistettiin käymään välillä kotona kun halusivat seurata kissan heräilyä toimenpiteen jälkeen.


Poikkesimme paluumatkalla kauppaan kun Nefer oksensi häkkiinsä. N haki vähän siivousvälineitä ja itse käytin Neferin tarpeilla. Muuten Nefer oli ihan normaali leikkisä itsensä päivälenkillä ja kotiin tullessa oli jo aika väsynyt. Lähdettiin siis hakemaan Lily kotiin kun Neferillä näytti olevan kaikki ok.


Eläinlääkärillä oli vielä tainnoksissa oleva kissa. Hammaskivet oli putsailtu pois ja ruvettiin katsomaan ihoa. Allergiaan viittaavaa reagointia ei näkynyt eikä mitään merkkejä ulkoloisista. Ehdotti, että voitaisiin kokeilla joitain raksuja, mutta en oikein pitänyt ajatuksesta kun olin jo saanut eliminoitua kissan ruokavalion sille sopivaksi. Saatiin siis kehotus ostaa Feliway-haihdutin, jos tuo onkin stressiperäistä, sekä välttämään possua, jos se reagointia aiheuttaa. Ei tarvitse kuulemma lisätä öljyn määrää ja sinkki oli hänenkin mielestään hyvä lisä. Mentiinkin eläinkauppaan saman tien ostamaan haihdutinta, harmitti vähän kun olin kerennyt jo pistää Zooplussan tilauksen ja sieltä tuo olisi ollut paljon halvempi.


Nyt kotona Lily on lähinnä nukkunut. Yhdesti siirtyi vessaan pissalle ja oksentamaan, mutta jäi kyljelleen makaamaan sinne. Putsattiin enimmät kissaan tarrautuneet hiekat pois ja pistettiin takaisin kantokoppaan. Seuraavaksi se liikuskeli sänkyyn ja oksensi sinne. Nyt on vähän liikuskellut huojuen ja jäänyt aina johonkin "hyvään" paikkaan kököttelemään. Onkohan nuo oksennukset vielä peruja rauhoitusaineesta vai tyhjää mahaa? Toki se voi voida myös pahoin tuosta aineesta, mitä hampaissa vielä on. Kyllä tuon pitäisi tuosta toeta vielä iltaan mennessä, sillä vaan oli ilmeisesti vähän kovaotteisesti rapsuteltu kun muutama kohta ikenestä oli verinen. Onneksi parantuu nopeasti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti