12.12.2013

Kaaoksen keskeltä

Muutto alkaa näkyä kämpässä hiljalleen, melkeinpä itsekseen. Tavaroita on lajiteltu, tarpeeton heitetty roskiin tai kierrätykseen ja säilytettävät ovat löytäneet paikkansa muuttolaatikoissa. Neljä Ikea-laatikkoa on tällä hetkellä pakattu, kankaasta tehdyt laatikot on myös täytetty aika taidokkaasti. Joulun jälkeen mennään vuokraamaan kestävämpiä laatikoita, joihin päätyvät astiat (ja niitä on - kuten suvun tyyliin kuuluu - paljon, ehkä kolmen tai neljän ihmisen tarpeisiin...). Tekisi mieli oikeasti pakata kimpsut ja kampsut ja ajaa suoraan uuteen kämppään, mutta noudatetaan soppareita. Lauantaina täältä pääseekin jo pois kun lähdetään mökille jouluksi.

Lilyn seurantaröntgenissä tiistaina kuultiin hyviä uutisia: varjoaine oli liikkunut hyvin suolistossa ja vaaraa ei ollut. Oli tuo varmaan käynyt jo laatikolla tarpeillaan, koska Lily ei välttämättä peitä tuotoksiaan. Luna taas peittää kaiken. Ilmeisesti siis ummetusta, karvapallot olivat ehkä vähän jumittaneet suolistoon. Ummetus maksoi 190 e, viimeksi samanlainen keikka joskus 2007-2008 maksoi päivystävällä 170 e. Nyt lisätään ruokaan enemmän nestettä (lämmintä/kuumaa vettä, jotta ruokakin lämpeäisi sopivaksi), psylliumia siihen on jo laitettukin kuiduksi. Lily pitäisi ehkä myös pestä, parafiiniöljy ei ole mitään vähäsottaista tavaraa... Öljylisää annetaan molemmille, pitää käyttää tuo Lilylle ostettu hamppuruokaöljy pois. Siitä voikin jatkaa sitten lohiöljyllä.

Yöllä tyhjentynyt kuppi, aamuisesta satsista jäljellä 2/3

Kissojen ruokinnan osalta kuuluu seuraavaa: nirsoilua ja sen päälle ahmintaa. Lilylle ei meinaa enää maistua broilerin rinta kun taas Luna vetelee sitä hyvällä ruokahalulla. Luna puolestaan vähän karsastaa broilerin sydämiä kun Lily syö niitä hyvällä ruokahalulla. Kivipiira on tavallisesti uponnut hyvin, mutta Lily on nyt jättänyt sitä syömättä. Koipireisistä siivottu liha uppoaa molemmille. Sisäelinseosta ei olla hetkeen annettu, ehkä pitäisi vielä niin sen saa annosteltua ja otettua mukaan mökille. Ostimme possun sydäntä kokeiluksi, Lily veteli sitä ihan intohimolla ja Luna nirsoili. Lily kyllä saikin siitä sitten oireita, aloitti taas turkin repimisen. Ehkä nyt jo uskoisi, että sillä on jonkinlainen yliherkkyys possuun. Luna puolestaan on jo syönyt Multicatit ihan omasta aloitteesta, Lilylle ne pitää vielä väkisin antaa. Nyt on myös Nutri-Plussaa, jota voi antaa nirsoilupäivänä, ettei vahingossakaan tapahdu pitkää paastottamista.

Koirille ruoka maistuu ja kuppi sekä alusta liikkuu

Koirilla on, kuten normaalisti, erinomainen ruokahalu ja syövät vaikka laittaisi kiviä kuppiin. Ruoan vähentäminen näyttäisi toimivan hyvin, molemmat solakoituvat hitaasti ja energiaa riittää. Pitää punnita molemmat vielä ja katsoa mökillä, että miten ruokailua taas fiksaa. Siellä kuitenkin tulee enemmän ulkoiltua ja riehuttua. Toivottavasti järvi olisi jo jäässä niin ei tarvitsisi pelätä, että koirat menisivät heikoille jäille... Seti on joskus aiheuttanut allekirjoittaneelle melkein sydärin kun hyppäsi laiturilta ihan pokkana sellaiselle jäälle, jossa en itse kävelisi, vaikka maksettaisi. Onneksi ei käynyt mitään.

Pitäisi varmaan hiljalleen suuntailla koulua kohti. Tänään olisi pitänyt olla vapaapäivä, mutta tietenkin projektin palaveri sattui tähän aamuksi. Huomenna on enää yksi tunti ja siellä esitys (10-15 min pitää puhua luokan edessä englanniksi, hyi) ja siitä alkaakin loma. Enkä muuten nosta tikkuakaan ristiin koulun suhteen noiden jälkeen.

Isin sylissä on aika chillii
Ja sit ei ollukaa chillii ku toi toinen toi leluu koko ajan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti