2.7.2013

Harvahammas

Viime viikolla lenkillä ollessamme Neferiltä taisi katketa yksi poskihammas. Tapansa mukaan kanniskeli keppiä kunnes vinkaisi. Suuta tutkiessa ei näkynyt päällisin puolin mitään ihmeellistä, joten oletimme kepin tökänneet ikeneen tms. vastaavaa. Viikonloppuna kuitenkin N kiinnitti huomiota yhteen lyhyeen poskihampaaseen. Vertailu toiselle puolelle osoitti, että kyseessä oli katkennut kaveri. Pieni googlettelu avusti sen verran, että ei ole vaarallista, mikäli ei ole pahasti katkennut. Tuosta oli vain terävä pää katkennut ja hampaiden vaihto tekee tehtävänsä aikanaan. Nefer on siis leikkinyt, touhuttanut ja syönyt normaalisti, eli ei pitäisi olla mitään vialla.

Harvahammas-Nefer nimitys tuli taas tällä viikolla kehiin kun huomasimme yhden etuhampaan heiluvan jo todella paljon. Nyt toinenkin jo heiluu, kovasti odotellaan, että koska lähtevät ja rautahampaat alkaisivat puskea läpi. En ollut siis ihan väärillä aatteilla liikenteessä viime viikolla kun ostimme muutaman pehmeämmän pienen puruluun, koska Noppa-veljeltä alkoi vaihtua hampaat. Tänään toikin Lempimuonan kuljetus lisää kanansiipiä, ovat pienelle koiralle sopivan pehmeitä syömisiä hampaita irrottelemaan.

Neferin paino ei ollut ainakaan eilen noussut, toivottavasti ei huomiseen mennessä. Silloin olisi painotaulukossa tiputtu vähän alaspäin. Pitänee parin viikon sisällä muutenkin vähennellä ruokaa, mikäli alkaa saavuttaa aikuissäkäkorkeuttaan (säkäkorkeuden kasvu hidastuu). Onhan tuo kuitenkin ohittanut jo ne pienimmät sheltit säkäkorkeudellaan. Katsellaan miten kasvu etenee, huomenna jo 18-viikkosen mitat sitten.

Rento likka

1 kommentti:

  1. Mysi myös on onnistunut jossain vaiheessa koheltamaan niin, että toisesta yläkulmurista on kärki katkennut. Rokotuksilla lääkäri tutki suun tarkkaan ja onneksi hammas on katkennut niin lyhyeltä matkalta, ettei se ole vahingoittanut hampaan ydintä eikä toistaiseksi vaadi poistotoimenpiteitä. Mysillä muuten myös heiluu yksi etuhammas!

    VastaaPoista