30.6.2013

Viikonlopun satoa

Kuvat puhukoon puolestaan. Meillä oli ihana viikonloppu.

2 kg jauhelihaa, 1 kg kasvissosetta, 0,5 kg mahaa ja 0,5 kg sisäelimiä.

Pari purkkia sai sovittaa pakkaseen

Simahtanut kakara ennen lähtöä

Lauantaina keskiaikaisilla markkinoilla, 31 tuhatta kävijää

Kalalautanen olisi maistunut Neferille

Kunnon autoilija nukkuu

Poseerataan

Seti näyttää mallia

No sai sentään jonkinnäköisen

Tarkkana kun on namia luvassa
Kuvat tästä eteenpäin on ottanut N:n äiti. Vauhdin hurmaa ja posetuksia.













28.6.2013

Pieni varas

Neferin ruoan määrän vähennyttyä 100 grammaan per ateria on alkanut tapahtua muutoksia pienessä pennussa. Ensimmäinen niistä on erityisen hyvä: paino ei ole noussut. Seuraavat asiat eivät ole sitten niin mairittelevia. Ensinnäkin, Nefer varasti tänään ensimmäisen kerran meiltä ruokaa. N oli vienyt leipälautasensa valmiiksi olohuoneeseen aamupalaa varten ja haki kahvia. Tällä välin oli yksi juustoviipale kadonnut toisen leivän päältä ja sohvalla istuva pentu lipoi huuliaan yrittäen näyttää syyttömältä. Ei mennyt läpi. Toisekseen, se ei pissaa enää niin paljon kerralla. Tämän sain huomata kun menimme aamupalan jälkeen pissalenkille, joka normaalisti kestää 5-10 min. Oltiinpahan sitten 40 minuuttia, mutta käytiin koirapuistossa kun huomasin, ettei tuosta hommasta tule mitään. Ja tulihan se minipissa sitten päättömän juoksentelun jälkeen. Nyt taitaisi olla hyvä sauma venyttää pissatuslenkit sinne kolmeen tuntiin, että sieltä tulisikin vähän enemmän tavaraa ja pidätyskyky kasvaisi.

Pieni kyylä
Muuten Nefer on todella hyvin alkanut hallita sisäsiisteyttään. Juhannuksena ei tehnyt yksiäkään pissoja sisälle (eikä meinannut tehdä niitä uloskaan kun oli ihan vääränlainen nurtsi) ja sen jälkeen on tullut vain yhtenä yönä pissa sisälle. Oli varmaan herännyt yöllä vaihtamaan makuupaikkaa kun nukahti makkarin portin eteen, normaalisti nukkuu olohuoneessa. Täytyy sanoa, että ne juoksentelut ulkona jalat muusina oli sen arvoista.

Viilennyt keli herätti myös Lilyn pesukoneen päältä
Koirille olisi luvassa vähän isompi satsi ruokaa. Vähentääksemme prosentuaalista sisäelinseoksen osuutta ruuassa piti kaksinkertaistaa liha- ja kasvisosuus. Keittiössä siis odottelee 2 kg jauhelihaa, 1 kg kasvisseosta, 0,5 kg mahaa ja 0,5 kg sisäelinseosta. Sisäelinpakettia tutkiessa sisältö meni kutakuinkin järjestyksessä sydän, keuhkot, munuainen ja maksa. Sydäntä en nyt periaatteessa laske sisäelimeksi kun se on käytännössä pelkkää lihasta, joten proteiinin osuus tuosta pötköstä on suuri. Sen takia koirat saavat tuota nyt pääruokana siihen asti kun sitä riittää. En vain laita muuta kuin merilevää siihen sekaan niin ei tule A-vitamiinin kanssa ongelmia. Keuhkojen vitamiinipitoisuutta yritin etsiä, mutta lopetin siinä vaiheessa kun Google ehdotti, että "Tarkoititko mitä vitamiineja KURKKU sisältää?". No en kyllä.

"Noi pitää mua nälässä"
Tänään lähdetäänkin maalle N:n vanhempien hellään huomaan. Tarkoituksena olisi laittaa auto kuntoon ennen määräaikaishuoltoa ja kyllä tuo muutenkin kaipasi toiseen takarenkaaseen jarrupalaa, joka putosi juhannuksena mökkireissulla. Onneksi se lähti takaa, koska ei oltaisi hirveästi sillä enää ajeltu. Pitäisi myös puhdistaa siitä yksi venttiili, jotta turbo toimisi taas kunnolla. Kauhean kiva käydä autokorjaamolla luetuttamassa vikakoodi ja siellä annetaan korjausehdotukseksi turbon vaihto á 1500,-. Onneksi löytyi vähän toisenlaista diagnoosia ja vika saattaisi korjautua ilman noin hintavia huoltoja.

Harvinainen hetki kun kissa on sisällä eikä ulkona, vaikka ovi on auki
Lounas kahdelle? Ei vai?

26.6.2013

Viikko 17

Paino: 6,4 kg
Säkä: 34 cm

Pitänee se näköjään uskoa tuon painon osalta. Samoihin lukemiin päästiin kotivaa'alla. Ilmeisesti juhannusruuat ja nyt parin päivän nukkumiset ovat vaikuttaneet tuohon noususuhdanteeseen (+600 grammaa viime viikosta). Ruokaa vähennetään 115 grammaan per ateria. Josko se siitä. Ainakaan eläinlääkäri ei sanonut mitään, että ruokaa vähemmäksi, mutta tuolla Sheltie Size -sivustolla mennään jo yläkäyrillä painossa. Samoin säkä menee yläkäyrällä ja tuon mukaan ennustus on, että säkä on aikuisena yli 40 cm. Huh. Pidetään nyt tuo painon kehitys pienempänä, ettei tule siitä myöhemmin ongelmia.

25.6.2013

Toinen rokotus

Lämpötila kiipesi taas sinne yli kolmeenkymmeneen asteeseen kun hyppäsin Neferin kanssa mustaan autoon. Voin kertoa, että oli lämmin ja ilmastointi oli ehkä maailman paras asia. Onneksi nautimme kelistä vain 10 minuutin ajomatkan ajan kun jo kurvasin eläinlääkärin pihaan. Punnitsin Neferin ja jäin vähän kummastelemaan kun vaaka näytti 6,4 kg. Ehkä punnitsemme huomenna omalla ja katsomme, että miten lähelle se osuu.

Odotellessa sisään asteli myös 3,5 kk perhoskoira. Kerkesivät siinä jotain pientä leikinpoikasta viritellä, kunnes meidät kutsuttiin huoneeseen. Rakenne, korvat, silmät, keuhkot ja sydän ok. Rokotusta ei edes huomannut kun sai namia siinä.

Laskutuksen jälkeen eläinlääkäri sitten tokaisi, että nyt saadaan tavata muitakin koiria. Hymyilin vain nätisti pienen "joo näinpä" huikkauksen keskellä. En edes haluaisi tietää, että millainen tuo olisi, jos ei olisi muita koiria nähnyt tähän ikään asti.

Seuraavan kerran sitten yksivuotissynttäreillä rokotus. Toivottavasti käyttäytyy yhtä hyvin silloinkin kuin nyt. Jostain syystä molemmat (lääkäri ja hoitaja) halusivat pallutella ja rapsutella Neferiä hirveästi.

Jatkammekin sitten koomaamista lämpötilasta taintuneina.





Ihania!

24.6.2013

Juhannustaikoja

N päätti yllättää koko suvun kaivamalla taskustaan pienen rasian synttärikahvittelujen jälkeen. Siitä lähtien onkin oltu kiireisiä ja juostu paikasta toiseen.


Kiire jatkuu myös tällä viikolla, tosin kotihommissa. Huomenna käytän Neferin toisessa rokotuksessa, ylihuomenna mennään ostamaan varmaan Prisma tyhjäksi lahjarahoilla ja viikolla teen joka päivä kesäkursseja pois alta. Viikonloppuna suuntaamme keskiaikaisille markkinoille, katsoo jos olisi sellainen keli, että Neferin voi ottaa mukaan sosiaalistumaan. Työllistyin sen verran, että väsään vanhempien yritykselle kotisivut heinä-elokuussa. Päivittelen kyllä Neferin strategiset kasvumitat ja yleiset kuulumiset kehittymisestä/oppimisesta.

Cheers!

22.6.2013

Juhannus

Savon matka oli hyvä aloittaa ensinnäkin unohtamalla kamera kotiin ja sillä, että Luna antoi haisevan vastalauseen 20 kilometrin autoilun jälkeen. Muuten se kuuden tunnin ajomatka menikin ihan mukavasti kun vaihtoi kuskia päittäin puolessa välissä matkaa.

Menossa jonnekin?
Lehmäilyä Orituvalla
Perillä odotti lämmin savusauna ja palju. Paljoa ei kerennyt enää torstaina tehdä, joten pesujen jälkeen menimme aika suoraan nukkumaan. Siskon bichonit olivat myös mukana ja Seti tapansa mukaan hymyili kahdelle lumipallolle aika nätisti. Viettivät sitten eristyksissä illan ja aamun, Nefer tuli mukavasti toimeen niiden kanssa. Varsinkin kun nuorempi niistä on kaksi kuukautta vanhempi kuin Nefer.

Perjantaina vaihtui porukka ja pian oltiinkin juhannusajelulla Letukan kyydissä. Kesän eka jätskipallo oli mascarpone lemon-lime (oli muuten hyvää) ja kioskilta matka jatkui Konnuksen kanavalle. Siellä muistikin kaivaa jo kännykän esille.






Tämän näyn kohtasin aamulla. Ilmeisesti käytännössä koko päivän ulkona oleminen väsyttää? Meidän ahmatilla ei olisi ollut mikään kiire syömään tai pihalle.

19.6.2013

16-viikkoinen

Virstanpylvään kunniaksi mitattiin ja yritetään luottaa tuohon henkilövaakaan ailahtelevaisuudesta huolimatta.

Paino: 5,8 kg
Säkä: 33 cm

Vähensimme taas ruokaa ja painokehitys onkin ollut maltillisempaa. Nefer saa kolme kertaa päivässä 135 g ruokaa, kerran päivässä Luposania ja joka toinen päivä Vitamaxia tai merilevää saadakseen varmasti tarpeelliset vitamiinit ja hivenaineet. Muista kuin E- ja D-vitamiineista en ole kovin huolissani. Luposanin kanssa tulee Brit Care -lohiöljyä annosteluohjeen mukaan (toimituksen huomio, ei kannata katsoa liian tarkkaan kohtaa "Koostumus", voi aiheuttaa huvittuneisuutta).

Ruoan vähentämistä Nefer ei ottanut kovinkaan hyvällä, koska sen mielestä talon kaikki eväs kuuluu sille. No, ainakin meillä on motivoituneempi pentu tekemään palkkaa vastaan. Nefer onkin nyt oppinut todella hyvin odota-käskyn. Pari kertaa se on pitänyt hakea takaisin eteiseen odottamaan vapaa-käskyä kun karkasi ennen aikojaan lenkiltä tulon jälkeen.

Liikumme Neferin ja Setin kanssa kolme kertaa päivässä n. 30-40 minuutin lenkin riippuen vähän säästä ja jaksamisesta. Sen lisäksi Nefer pissatetaan 2-4 tunnin välein. Sisälle ei ole tullut oikeastaan enää mitään, nyt madotus löysytti mahaa niin oli herännyt yöllä tekemään tarpeensa. Onneksi sentään ne löysät tuli ulos kun Luna ystävällisesti herätti meidät kaikki (paitsi N:n) varttia yli viisi aamulla.

Kaiken kaikkiaan meillä on mennyt loistavasti. Vähän odottelinkin tätä vaihetta kehityksen suhteen, koska Neferillä alkaa nyt olla enemmän järkeä päässä ja malttaa tehdäkin asioita saadakseen palkan. Olen kyllä huomannut, että Nefer on aika pehmeä koira, mutta välillä taas niin järkyttävän itsepäinen. Seti oli aika samanlainen, joten eiköhän vanhat kikat tule käyttöön kasvatuksessa. Lisäksi nopeasti edennyt sisäsiisteys on ollut plussaa, ei ole enää pahemmin vaihdeltu pissapapereita.

Tällä hetkellä Neferin mielestä parasta on erilaiset äänet ja puhaltelut, leikit ja sylittely sekä ulkona kävyillä leikkiminen/keppien kanniskelu. Ruoka kyllä menee parhaudessa ylitse muiden. Neiti osaa myös käyttää nenäänsä hyvin, katselin kun naapurin koira meni tietyistä kohdista käytävällä niin Nefer seurasi nenä kiinni maassa sen jälkeä seuraten kun menimme itse käytävällä hetkeä myöhemmin. Hyvä koira siitä tulee.

Hetki söpöiltiin ennen aamupalaa
Vähän rakennetta
Istuma-asento...
Aamupalan rakentamista: lisät, kermaviili ja kana-lohi-kasvisateria, Neferin ruoka jo valmiina
Päivittelen seuraavan kerran juhannuksena kun suuntaamme mökille vanhempieni luo. Järkkäri tietysti mukana, joten paljon kuvia luvassa!

17.6.2013

Aamun uutiskatsaus

Aamulehdessä julkaistiin tänään puheenaihe "Onko koira aikapommi lapsiperheen kotieläimenä?", jossa käsiteltiin enemmän tai vähemmän aggressiivisia koiria. Lukiessa käsi hakeutui vaivihkaa hieromaan ohimoa kun ei meinannut ymmärtää toisen ymmärtämättömyyttä. Aluksi karhun vertaaminen koiraan aiheutti lähinnä epäuskoa kun vertailussa on kuitenkin petoeläin luonnosta ja kotieläin.

Aloitetaan käsittely ensimmäisestä kokemuksesta mitenkään Keskisen tunteita vähättelemällä. "Kimppuuni yritti lenkkipolulla hyökätä vapaana juossut koira. Se naksutteli hampaitaan nilkan vieressä, kun omistaja sai koiran komennettua luokseen." Siinä on jo ensimmäisessä virkkeessä koko tapahtuman aiheuttanut virhe: vapaana juossut koira. Moka oli siellä narun päässä, tosin ei tiedetä jutun perusteella, että oliko kyseessä omistajalta karannut koira. Ilmeisesti ei, koska omistaja oli kuitenkin jo kutsumassa koiraa luokseen. Huomion keskittyminen nilkkoihin viittaisi paimentamiseen (vähän huonoon sellaiseen) ja siihen, että koira on halunnut Keskisen pysähtyvän. Tämä näköjään tulkittiin aggressiivisuudeksi.

"Vaarallisin tapaus sattui nuoressa ystäväperheessä kahdeksan kuukauden ikäiselle pojalle. Perheen koira oli arka ja hieman arvaamaton, mutta omistajat eivät osanneet epäillä sitä aggressiiviseksi. Koira ja vauva eivät saaneet olla kahdestaan, eivätkä ne olleet silläkään kertaa. Poika ryömi lattialla, koira puuhaili omiaan. Äiti käänsi hetkeksi selkänsä, kun koira kävi lapseen kiinni."

Tarvitseeko edes aloittaa? Jos koira on arka ja arvaamaton, sitä ei pidetä edes samassa tilassa vapaana vauvan kanssa. Vauva saattaa mennä koiran leluille tai satuttaa koiraa tahattomasti, jolloin koira puolustautuu. Koira saattaa kokea sen muutenkin uhkana kun se ei käyttäydy samalla tavalla kuin aikuinen ihminen, johon koira on tottunut. Ja kyllä, vaikka koira tulisi toimeen vauvan/lapsen kanssa, niitä ei silti jätetä vahtimatta. Ei ikinä. Kyseisessä tapauksessa koiran elämä päättyi samana päivänä. Tietenkin se on omistajan vastuulla, mutta olisi kannattanut etsiä koiralle sille sopiva koti jo aikaisemmin, kerta koira ei sopeutunut lapsen tuloon.

"Mikä nykykoiria oikein riivaa, kun ihmiset joutuvat yhä herkemmin tulilinjalle? Tai mikä meitä nykykoiranomistajia riivaa, kun emme osaa kasvattaa koiristamme ystävää ihmiselle? Eikö koirankoulutus enää onnistu omistajilta? Jäävätkö rajat asettamatta? Onko ihmisillä niin kiire, että he eivät ehdi paneutua koiriinsa riittävästi? Onko koiranpentujen myynti niin kovaa bisnestä, että koirakanta alkaa rapautua?"

Sanoisin, että aiemmin koirien koulutukseen on paneuduttu kunnolla, koska ne toimivat aikoinaan käyttökoirina. Silloin ihan jokaisella kadun tallaajalla ei ollut koiraa ja koiran tarvitseva perehtyi sen kouluttamiseen tiettyä käyttötarkoitusta varten. Kasvattajilla on myös oma vastuunsa siitä, että kasvattavat rodunomaisia koiria, mutta tällöin koirien luonne saattaa jäädä toissijaiseksi. Nykyisin tässä mennään jo hyvään suuntaan esimerkiksi juuri collieiden kanssa. Aikaisemmin oli tarkoitus saada vain Lassien näköinen koira, jolloin jalostuksessa käytettiin ihan mitä tahansa collieta. Tämä veti koirien luonteen araksi, vaikka perinteinen elokuvien Lassie on rohkea ja varma. Se näkyi myös käyttökoirien eri testeissä, colliet loistivat poissaolollaan. Nykyään tapaa jo aika avoimia ja iloisia collieita, mutta vielä olisi parantamisen varaa. Onneksi kasvattajat havahtuivat parantamaan rotua ja rotujärjestöt tekevät paljon työtä valistuksen eteen. Sille ei vaan hirveästi voi mitään, että pentutehtailu nostaa päätään kysynnän mukaan. Rotukoirista ei haluta maksaa käytännössä ollenkaan, joten ne otetaan siltä, joka tarjoaa sen halvimmalla/nopeiten/helpoiten, eikä koiran taustoja selvitetä. Tuloksena ovat sairaudet ja jopa pennun kuolema pari päivää kotiutumisen jälkeen.

Itse tiedän, että Seti vierastaa vanhoja miehiä. En ole koskaan oikein päässyt jyvälle, että mistä tämä on lähtenyt, koska olemme tavanneet vain ystävällisiä vanhuksia. Matala ääni, kankeat liikkeet, tuijotus? Ei voi tietää. Nakkaan aina isoisälleni namipussin kouraan, että voi antaa Setille siitä. Samoin heittelevät keppiä, jolloin Seti unohtaa saman tien, että tässä oli jotain pelättävää. Tässä kannan vastuuni koiran omistajana ja jos Seti purisi ketään, haluaisin ehdottomasti tietää, että mitä tarkalleen tapahtui ennen puremista. Seuraavaksi olisi, että sattuuko koiraan. Olen nähnyt liian monta tapausta, jossa koira osoittaa aggressiivisuutta kivun takia, eli puolustaa itseään. Tämä oli aikoinaan isoäitini saksanpaimenkoiran kohtalo, sitä hypyytettiin pentuna liikaa, jolloin tuloksena oli nivelrikko ja lonkkavika. Koira silti vain leimattiin aggressiiviseksi vaikka sitä sattui, kiitos todella upean kouluttamisen.

Joskus puremisiin ei löydy muuta kuin neurologinen selitys, mikäli pureminen ei ole koulutuksen tai pelon tulos. Silloin olisi aika antaa koiran mennä juoksentelemaan vapaammille metsästysmaille. Jokainen kantaa vastuunsa koirastaan, kerta sen on ottanut. Koira ei ole sisustuselementti tai statussymboli vaan perheenjäsen, joten sen arvoista kohtelua olisi syytä odottaakin. Koira ei myöskään ole ihminen. Se tarvitsee ja haluaa rajat siinä missä rakkauttakin. Tässä alkaa taas olla hieman sitä mieltä, että jonkinlainen koira-ajokortti tarvittaisiin kun tämän suuntaisia uutisia ja kirjoituksia putkahtelee sieltä täältä.

14.6.2013

Uhmaikä on koko ikä

Vaikka harrastammekin hyvin johdonmukaista koulutusta, ottaa se silti välillä takapakkia kun Nefer vähän kokeilee. Ajoittain on näinkin teräshermoinen suorastaan kettuuntunut.

Onko käytettyjen nenäliinojen silppuaminen sallittua? No ei ole. Silti löydän niitä tasaisin väliajoin. Pitäisi muistaa viedä ne roskiin.

Onko Setin karvojen repiminen sallittua? No ei ole. Seti ei tosin anna palautetta tästä tarpeeksi, joten toruminen jää meille.

Onko kissojen jahtaaminen sallittua? No ei ole. Mutta kun se on niin ihanaa. Luna antaa kyllä heti palautteen, Lily ei. Tähän auttaa oikeastaan vain nappaaminen niskasta kesken jahtaamisen, koska Nefer ei yksinkertaisesti kuule mitään kissan perässä juostessaan.

Onko suoranainen urpoilu lenkillä sallittua? No ei ole. Nami saa kyllä unohtamaan kaiken muun maailmassa. Kuten vaikka ne pupun papanat ja kaiken jännän, mikä liikkuu tai ei liiku.

Välillä tuntuu, ettei kannattaisi sanoa mitään hyvin edistyneestä sisäsiisteydestä kun se seuraavana hetkenä ottaa takaiskun. Heräsin puoli kuudelta siihen, että sanomalehdeltä kuului kolme tumahdusta. No mikäs se sinne tulikaan. Menin siivoamaan ja tarkistamaan kämpän: keittiössä kakka ja kaksi pissaa. Myöhemmin löysin kolmannen pissan puoliksi pediltä ja puoliksi lattialta.

Aamuruoasta osan tiputin vasta kaapista otetulle pyyhkeelle. Tänään aamulla mikään ei vain mennyt niin kuin Strömsössä. No, ruoan jälkeen pissa tuli sentään ulos. Se vain vaati sen, että talsimme aika pitkään Neferin kanssa sateen kastelemina nurmikolla.

Lääkkeeksi tähän määräsin valvotusta ja leikitystä illalla, jotta uni maittaisi paremmin yöllä. Koulutus jatkuu ja ei muistella pahalla noita kokeiluja tai takapakkeja. Lohdutukseksi menen shoppaamaan housut ja viikonlopun ruokatarpeet. Jos tästä päivästä selväjärkisenä selviää niin on ansaittu Licor 43:n, omenamehun, hiilihapotetun veden ja sitruunan pyhä liitto.

13.6.2013

Sadepäiviä viikolla 15

Olen viime päivät nauttinut sateen raikastamasta ilmasta. Vähään aikaan ei ole teillä näkynyt tuttua pölypilveä ja siitepölyt valuvat vesikaivoihin ja ojiin. Lisäksi nenä ei ole läheskään koko aikaa tukossa.

Oli tarkoitus pistää eilen tavaksi muodostunut viikkokatsaus Neferin kasvuun. Tämä otti hieman takapakkia kun keittiövaa'an kantokapasiteetti tuli vastaan. Vielä sunnuntaina se mittasi Neferin painoksi 5,2 kg, eilen huusi erroria. Tuon vaa'an pitäisikin olla vain viiteen kiloon asti mittaava, ehkä olin liian optimistinen, että saisi vielä keskiviikon painon. Säkäkorkeus oli kuitenkin tänään mitattuna 32 cm.

Neferin muodoista huomaa, että kasvu on tasottanut painoa ja pientä pläskiyttä. Käsikopelolla ainakin rintaläski (pieni rasvakertymä rintakehässä) alkaa kadota ja kylkiluut tuntuvat paremmin. Pyöreähän tuo on vielä, joten katsellaan sitten ensi viikolla mökillä painon kehitystä. Oma henkilövaakamme on aika laihduttajaystävällinen, se näyttää aina kahta kiloa vähemmän viime mitatusta painosta. Ei kätevä. Lisäksi seuraavan rokotuksen koittaessa punnitsemme pienen. Saa siis edelleen 155 g ruokaa aterialla kolme kertaa päivässä. Lisinä ovat Luposan, merilevä, öljyt ja Vitamax. Kalkkia en juurikaan enää lisää kun Oscarin tuotteisiin sitä on jo lisätty.

Pääsemme siis juhannuksena mökille esittelemään Neferin perheelleni. Vähän jänskättää vielä kun niiden mielestä pennun ottaminen ei ollut järkevää kun nuorenhan pitää koko ajan juosta baarissa ja käydä ulkomailla. Joo ei kiitos.

Viikonlopun käytämme tällä kertaa siivoukseen, parveke kaipaa järjestelyä ja sisällä lattioillekin voisi imuria ja luuttua näyttää. Sen verran Neferin sisäsiisteydestä, että se on antanut nyt pari yötä nukkua eikä kaipaa ulos ennen kuin herätyskello on soinut. Sisällekään ei ole tullut mitään sen petiin pissaamisepisodin jälkeen. Venytän nyt tarkoituksella noita ulkona käyntejä, pystytään olemaan n. 2,5 tuntia juoksematta pihalle, mikäli Nefer on hereillä. Joskus se saattaisi päivällä nukkua neljäkin tuntia putkeen, mutta tietäen sen mielenliikkeet käytän sen ulkona kun alkaa yhtään osoittaa halua lähteä liikkeelle. Tarkoittaa lähinnä sitä, että itse haluan vessaan ja tiedän Neferin heräävän kunnolla siihen kun sinne lähden menemään. Onneksi homma toimii näin.

Jotta koko postaus ei menisi jaaritteluksi, niin tässä video! Suosittelen sen laadun muuttamista HD:ksi, ettei ole niin järkyttävää pikselimössöä. Haluan huomattaa vielä, että Nefer on syönyt ennen videon kuvaamista ja siksi masu pömpöttää noinkin paljon.


11.6.2013

Projekteja

Maanantaina pääsimme aloittamaan pienen projektin, jonka laukaisi sunnuntaina koirien lenkin aikaan sattunut onnettomuus.


Meillä ei ole vieläkään mitään hajua, että mitä lenkin aikana tapahtui. Kissojen aikaansaannoksilta tuo ei näytä, eikä se olisi edes kovin mahdollista. Epäiltyjen listalla on siis painovoima ja ehkä 20 vuotta vanhan kaapin löysät rakenteet.

Tämä takaisku aiheutti sentään hyvän syyn käydä Ikeassa. Itse tosin olin kahvin puutoksessa väsynyt ja nälkäkiukkukin alkoi vaivata. Kerrankin sieltä lähti mukaan vain tarpeellista, N tosin osti itselleen uuden tyynyn. Pitäisi varmaan itsekin harkita, mutta yrittää mennä tuolla vanhalla vielä syksyyn. Mutta ne tarpeelliset:


Mustanruskea Expedit-hylly kahdeksalla lokerolla. Neljä laatikkoa (alennusvihreät) ja neljä koukkua, joista kahta ei näy. Olen myynyt sieluni eteisessä oleville koukuille, koska niihin saa kätevästi avaimet ja koirien hihnat, ettei niitä tarvitse ympäri kämppää metsästää. Tietenkin siivous teki tuulikaapista paljon viihtyisämmän, vaikka ei Setiä tuo vanhakaan kaaos haitannut. Se nukkuu tuolla hyvin paljon, koska postiluukun kautta tuulee viileää ilmaa sisäpihalta.


Tämän kuvan funktio on toimia Neferille häpeäkuvana. Kun järjestelin tavaroita eteisessä niin se meni ihan pokkana pissalle petiinsä. Jumaliste. Ilmeisesti vain innostui, että nyt mennään pihalle ja innostus sitten aiheutti äkillisen pissahädän. No worries, pesukone on keksitty.

Lopuksi vielä saatiin odotteluprojekti päätökseen kun Itella-mies vieraili ovella tuoden 11,9 kg:n paketin saatesanoilla "tää oliki tällä kertaa kevyempi, luojan kiitos". Miten niin oli viime tilaus painava? Vain 60 kg kissanhiekkaa, ihan normaali hei.


Kissojen raksut. Hinta-laatusuhteeltaan paras tähän mennessä kun siirryimme syöttämään viljatonta. Applaws ja Golden Eagle ovat olleet hyviä myös, mutta kamalan kalliita opiskelijan kukkarolle. Haluaisin kokeilla Taste of Wildea, mutta se nyt on ihan järjettömän kallis. Pysymme siis tässä, kissat ovat pysyneet terveinä ja itsellä on parempi mieli kun ei syötä viljahöttöä. Myös märkäruoka on viljatonta.


Sitten koirien jutut. Ihmettelemme edelleen, että mihin hyvä namipussimme katosi. Onneksi tuolla oli alennuksessa kolmella eurolla Trixien pussi, Seti vaan voisi olla jo oppinut olla hajottamatta sitä. Pentuaikoina Seti siis sai hampaisiinsa tuollaisen samanlaisen pussin, sitä ei sitten saanut enää kiinni sen käsittelyn jälkeen. Keskellä ei ole peuran papanoita, mutta peuramakkaraa. Saa kokeilla vähän eri makuja ja katsoa, jos noista saisi veisteltyä nameja. Luposania tilasin Setin nivelien naksumisen takia, josko se tuosta helpottaisi. Pitäisi hakea myös lohiöljyä, että tuo toimisi paremmin oikeassa suhteessa olevien rasvahappojen takia. Tuota pitäisi riittää hamaan tulevaisuuteen, hyvä niin, koska oli aika tyyris.


Harvinainen hetki tässä taloudessa. Ehkä Lunakin alkaa hyväksyä Neferiä talon kiinteään kalustukseen?

"Olen nälkäinen pikkukoira, antakee ruokaa"
Nyt ajattelin olla niinkin itsekäs, että nautin kahvini ennen Neferin päiväruokaa ja ruoanjälkeistä ulkoilutusta. Hyvinhän tuo nukkuu vieressä, parempi olisikin kun olen nyt kahtena yönä käynyt sen kanssa pihalla. Ensimmäisenä yönä neljältä ja tänään kahdelta. Eipä ollut niin kiire sitten kello kuuden pissalle ja mitä parhainta, se itse ilmoitti, että hänellä on hätä.