13.6.2013

Sadepäiviä viikolla 15

Olen viime päivät nauttinut sateen raikastamasta ilmasta. Vähään aikaan ei ole teillä näkynyt tuttua pölypilveä ja siitepölyt valuvat vesikaivoihin ja ojiin. Lisäksi nenä ei ole läheskään koko aikaa tukossa.

Oli tarkoitus pistää eilen tavaksi muodostunut viikkokatsaus Neferin kasvuun. Tämä otti hieman takapakkia kun keittiövaa'an kantokapasiteetti tuli vastaan. Vielä sunnuntaina se mittasi Neferin painoksi 5,2 kg, eilen huusi erroria. Tuon vaa'an pitäisikin olla vain viiteen kiloon asti mittaava, ehkä olin liian optimistinen, että saisi vielä keskiviikon painon. Säkäkorkeus oli kuitenkin tänään mitattuna 32 cm.

Neferin muodoista huomaa, että kasvu on tasottanut painoa ja pientä pläskiyttä. Käsikopelolla ainakin rintaläski (pieni rasvakertymä rintakehässä) alkaa kadota ja kylkiluut tuntuvat paremmin. Pyöreähän tuo on vielä, joten katsellaan sitten ensi viikolla mökillä painon kehitystä. Oma henkilövaakamme on aika laihduttajaystävällinen, se näyttää aina kahta kiloa vähemmän viime mitatusta painosta. Ei kätevä. Lisäksi seuraavan rokotuksen koittaessa punnitsemme pienen. Saa siis edelleen 155 g ruokaa aterialla kolme kertaa päivässä. Lisinä ovat Luposan, merilevä, öljyt ja Vitamax. Kalkkia en juurikaan enää lisää kun Oscarin tuotteisiin sitä on jo lisätty.

Pääsemme siis juhannuksena mökille esittelemään Neferin perheelleni. Vähän jänskättää vielä kun niiden mielestä pennun ottaminen ei ollut järkevää kun nuorenhan pitää koko ajan juosta baarissa ja käydä ulkomailla. Joo ei kiitos.

Viikonlopun käytämme tällä kertaa siivoukseen, parveke kaipaa järjestelyä ja sisällä lattioillekin voisi imuria ja luuttua näyttää. Sen verran Neferin sisäsiisteydestä, että se on antanut nyt pari yötä nukkua eikä kaipaa ulos ennen kuin herätyskello on soinut. Sisällekään ei ole tullut mitään sen petiin pissaamisepisodin jälkeen. Venytän nyt tarkoituksella noita ulkona käyntejä, pystytään olemaan n. 2,5 tuntia juoksematta pihalle, mikäli Nefer on hereillä. Joskus se saattaisi päivällä nukkua neljäkin tuntia putkeen, mutta tietäen sen mielenliikkeet käytän sen ulkona kun alkaa yhtään osoittaa halua lähteä liikkeelle. Tarkoittaa lähinnä sitä, että itse haluan vessaan ja tiedän Neferin heräävän kunnolla siihen kun sinne lähden menemään. Onneksi homma toimii näin.

Jotta koko postaus ei menisi jaaritteluksi, niin tässä video! Suosittelen sen laadun muuttamista HD:ksi, ettei ole niin järkyttävää pikselimössöä. Haluan huomattaa vielä, että Nefer on syönyt ennen videon kuvaamista ja siksi masu pömpöttää noinkin paljon.


6 kommenttia:

 1. Syökö Nefer 3x 155g lihaa päivässä, vai ymmärsinkö väärin? Meidän ipanan ruokailuista kirjoitinkin edelliseen blogipätkään, ja määrät on _hurjan_ paljon pienempiä. Syököhän Paavo ihan liian vähän..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko Paavon liha-aterioissa pelkkää lihaa vai myös kasvista seassa? Itse aikaisemmin mentiin tuon 10% pennun painosta -ohjeen mukaan ja vähän pulskistui. Nyt ollaan pitäydytty tuossa 3x155g, kasvu tasaa nyt painoa. Ihan senkin takia tuo ruokamäärä, että meillä ei kuitenkaan niin hirveästi nameja anneta (lenkillä 1-2 todella pientä kuivatun kanan palasta) ja omat seosateriat sisältävät aina kasvista. Nuo meidän käyttämät kasvispötköt sisältävät todella paljon nestettä, joten sekin vähän lisää ruoan painoa.

   Mutta jos Paavo tuntuu kehittyvän normaaliin tahtiin eikä tunnustelemalla tunnu liian laihalta niin jatkaa vaan samaan malliin. :) Meillä tosiaan Nefer söi liikaa ja asiaa ei auttanut se, että sillä on aina nälkä.

   Poista
  2. Niin ja tosiaan, Nefer ja Seti painivat käytännössä koko hereilläoloaikansa ja ulkoilemme myös paljon, joten kulutus on kovaa. Pitää itsekin taas miettiä, että vähentääkö/lisääkö/tekeekö asialle mitään kunhan saadaan seuraava painolukema ylös.

   Poista
 2. Paavo vaikuttaa kyllä hyvinvoivalta, ei-nälkäiseltä ja sopivan painoiselta, joten luulen kyllä että ollaan oikeilla linjoilla. Ero vain kuulostaa niin hurjalta. Mutta Paavon grammamäärät on tosiaan pelkkää lihaa, lisäksi tulee kasvismössö ja aktivointi- ja koulutusnappuloita vajaa puoli desiä päivässä.

  VastaaPoista
 3. Ja aktiivinenhan tuo pentu on, touhuaa ja liikkuu käytännössä koko ajan kun hereillä on. Viikottaiset punnitukset ja ruokamäärän säätäminen tarpeen mukaan kertoo varmasti sen, ollaanko oikeasti oikeilla linjoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on. Jossain vaiheessa pitäisi muutenkin pienentää ruoka-annosta, koska ainakin raakaruoalla olevan aikuisen sheltin pitäisi saada n. 160-175 g ruokaa päivässä, mikäli paino on 6-7 kg. Meillä vähennettiin nyt tuota ruokaa kun seurailtiin Neferin syömistä, se käytännössä ahmii viimeiset murut kupista, ettei sinne jää mitään. Vähemmällä määrällä ei tuota ilmiötä ole ollut, eli saa nyt noin 7-8 % ruokaa viime painosta laskettuna. Josko se tästä.

   Poista