5.6.2013

Jättiläissheltin alkeet eli 14 viikkoa

Paino: 4,9 kg
Säkä: 31 cm

... eli se ruuan vähentämisellä (vähensi myös omatoimisesti mm. oksentamalla pahimmalla helteellä ruoka-annoksen kokonaan tai osittain) kasvaa puoli kiloa ja venähtää kaksi senttiä viikossa? OK!

14-viikkoinen Nefer ulkoilee 2-4 tunnin välein riippuen unirytmistä. Kahden tunnin välein kun on hereillä ja jos nukkuu, niin antaa nukkua. Mennään sitten kun herää. Nyt on ehkä kerran pari päivässä aina tullut joko pissa tai kakka sisälle, välillä mennään joitakin päiviä niin, ettei sisälle tule mitään. Olohuoneessa pissapaperit ovat jo turhia, pitäisi siivota ne pois. Myös jossain vaiheessa pitäisi vierailla eläinkaupassa hakemassa pissa-&kakkatahroille tarkoitettua siivousainetta.

Ajateltiin rajoittaa ruoka siihen 155 grammaan per ateria, jotta tuosta tankkimaisesta muodosta päästäisiin. Jatketaan siihen asti, että pentu näyttää taas sopusuhtaiselta. Jos tuo venyminen korkeussuuntaan jatkuu samanlaisena niin siinä ei mene hirveän kauaa.

Tänään myös leikattiin kaikkien elukoiden kynnet ja harjasin Setin. Olin karvanlähdön jälkeen laiskistunut sen harjaamisessa, joten se näkyi. Jaksaisi/muistaisi vaan pitää sitä viikkorytmiä yllä siinä suhteessa kun kaiken ylimääräisen karvan saaminen pois helpottaa tuon oloa aika kummasti. Neferin turkin käyn läpi aina silloin tällöin karstan kanssa, ei sinne kerkeä syntymään hirveästi edes takkua.

Olisipa jo viikonloppu. Se tarkoittaisi, että viimeiset kurssit on suoritettu ja olisimme taas maalla. Lauantaina tosin piipahdamme pk-seudulla moikkaamassa kavereita ja esittelemässä Neferiä. Saa pienikin vähän sosiaalistua ja treenailla kun käymme myös Hakaniemen torilla ja Tokoinrannassa istumassa.

3 kommenttia:

 1. Jos haluatte esitellä Neferiä myös Paavolle, etsitään siskolle mielellään kalenterista aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi mielellään nähtäisi, mutta meillä on tuo lauantai bookattu jo ihan täyteen. :( Olisi kiva sopia pentutreffit jollekin toiselle viikonlopulle, että päästäisiin mekin mukaan!

   Poista
 2. Mä meinasin kommentoida ihan samaa kuin Saanakin. Eli tosi mukavaa olisi Neferiäkin joskus päästä moikkaamaan! :)

  VastaaPoista