5.7.2013

Annosteluvaikeuksia

Sitä saa taas ihmetellä, että miten pienen pennun paino on humpsahtanut 200-300 grammaa ylöspäin parissa päivässä. Ruokinta ja palkkaus on pysynyt samana. Ei ole saanut mistään mitään ylimääräistä ruokaa. Kai pieni pentu voi kerätä myös nestettä lihaksiin painileikkien ja lenkkien jälkeen? Vai reistaako vaaka? Nefer painoi tänäaamuna siis 6,6-6,7 kg. Vaaka antoi vähän eri tuloksia heittäen 100 g.

Joka tapauksessa ruokaa taas vähennetään. Mennään nyt 90 g * 3 -mallilla päivässä. Se on noin 10 grammaa päivässä enemmän kuin todella aktiivisen sheltin arvioitu ruokamäärä (6,5 kg sheltti ja 4 % aktiivisuustaso). Inhottaa koko ajan vähentää hurjasti kasvavan koiran ruokaa, mutta se kuulunee asiaan.

Harvahampaasta alkaa tulla vähemmän harvahammas. Hampaanalut näkyvät jo alhaalla, kunhan irtoaisi nuo loput edestä. Ylhäältä on lähtenyt myös edestä kaikki maitohampaat paitsi kulmahampaiden vieressä olevat. Kyllä nuo varmasti nopeasti lähtevät, Nefer haluaa koko ajan jotain mutustettavaa suuhun. Erilaiset luut ovatkin nyt kovassa huudossa.

Nyt voisi siirtyä laittamaan kodin kuntoon ennen viikonlopun pakomatkaa maalle. Siellä olisi taas odotettavissa auton rassausta. Saamme myös viedä matot sinne pestäviksi ja odottamaan sopivaa aikaa, että voi taas pitää mattoja lattialla. Tiedän, että tämä kostautuu vielä kun kirjoitan siitä julkisesti, mutta meillä otettiin lattialta viimeisetkin sanomalehdet pois. Todettiin, että ei yksittäisten pissojen luuttuaminen ole kova vaiva, jos niitä lattialle ilmestyy. Kunhan tuo pääsee 3-5 tunnin välein ulos niin kaikki hyvin. Yön nukkuu läpi eikä ole tehnyt pitkään aikaan mitään sisälle sen aikana. Mennyt helposti kahdeksankin tuntia. En kuitenkaan vielä luota tuon pidätyskykyyn täydellisesti, mutta hyvässä vauhdissa ollaan siihen suuntaan menossa. Pienestä pennusta alkaa todellakin tulla nuori koira.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti