11.8.2014

Peläten pahinta

Huomiselle saatiin viimein varattua eläinlääkäriaika, Lilyn viikonlopun aamuoksentelut olivat viimeinen niitti. Luottoeläinlääkärillämme ei ollut aikoja tälle viikolle, joten joudumme menemään toiselle. Puhelinkeskustelun perusteella tarvitsisi ottaa verestä ainakin munuais- ja maksa-arvot sekä kurkata suuhun. Tohtori Googlen mukaan lievin diagnoosi on refluksi ja vakavin/todennäköisin munuaisten vajaatoiminta. Joulukuussa ummetusepisodin aikaan otetun verikokeen mukaan maksa-arvot olivat normaalit, mutta munuaisarvot vähän koholla, viiterajoissa tosin. Selittyisi myös sillä, että kissa oli silloin vähän kuivunut kun oli oksennellut ja epäiltiin vierasesinettä.

En kestä. Muuten tuo kissa on ihan normaali: syö, leikkii, kaipaa seuraa, käy hiekkalaatikolla ja nukkuu. Oksentaa, jos ruokailuväli pitenee. Tarpeeksi pitkä on näköjään yön yli niin, ettei ole syönyt ennen nukkumaanmenoa. Aamulla ruoka on laitettava esille tunnin sisällä heräämisestä sekä mieluiten sellaista ruokaa, että varmasti syö edes vähän. Sitten siirtyy syömään sitä vähemmän maistuvaa (alkupalaksi esim. Thriven katkarapua ja kuppiin raakaa broileria).

Epätietoisuus on ehkä pahinta. Toivottavasti huomenna ollaan Lilyn kropan asioista paremmin perillä.

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä huomiselle, toivottavasti syy selviää ja hoitokeino löytyy!

    VastaaPoista
  2. Kovasti tsemppiä! Meilläkin on huomenna ellaika ja tohtori Google ollut ahkerassa käytössä useamman päivän. Tassunvälin suhteen lievin diagnoosi taitanee olla stressi ja pahin tassutulehdus, poskeenkin on ilmaantunut karvattomampi kohta, mikä voi pahimmillaan viitata sieneen, mutta voi myös olla esim. ientulehduksen seurausta. Huomenna toivottavasti selviää ainakin johonkin suuntaan. Jos otetaan sieniviljely, tuloksia joutuu odottamaan n. 4-6 viikkoa... :(

    VastaaPoista