17.1.2014

Vapaapäivänä

... on hyvä tiskata, pestä pyykkiä, harjata koirat pesua varten ja varustaa kämpän jokainen huone jonkinnäköisellä ilmankostuttimella. Ei oikein tuntunut mukavalta kaikki sähköiskut, mitä eläimistä ja vaatteista sai, joten kävimme hakemassa Prismasta pois ilmankostuttimen ale-hintaan. Nyt siis ilmankostutin haihduttaa 2-5 litraa vettä makkarissa (Lily viettää siellä kuitenkin eniten aikaa ja lähinnä sen ihon takia koko pömpeli ostettiin), olkkarissa on 10 litran sankko vettä ja pyykit kuivumassa sekä keittiössä pyörii ilmanpuhdistin, joka kierrättää ilman veden kautta, joten pitäisi siitäkin tulla kosteutta ilmaan. Ainakin tämän aamun arsenaalilla kämpän ilmankosteus tuntuu palanneen hyvälle mallille.


Lilylle aloitettiin sinkki- ja lohiöljykuuri. Aloitin myös Setille sinkin antamisen, koska siltä lähtee vieläkin turkkia ja silmien ympärillä alkoi olla vähän kaljuuntumisen merkkejä. Hankin siis ensin Pii-Pet -valmisteen, mutta päädyin myös tilaamaan Scitec Zinc -valmistetta. Voi antaa noita vaikka vuorotellen, Pii-Petissä on kuitenkin 10 mg vähemmän sinkkiä. Postimaksut olivat kyllä aika hävyttömät verrattuna tuon Scitecin hintaan, joten otin sitten mukaan itsellenikin vähän ekstratabuja. Pitäisiköhän entisetkin syödä pois...?Koirien pesu olisi tarkoitus toteuttaa tänään tai huomenna, riippuen siitä, että tuleeko huoltomies korjaamaan vaatekaapin oven kahvan. Eilen aamulla oli vähän hölmistyneen näköinen N seisomassa vaatekaapin edessä ja ihmettelemässä käteen jäänyttä kahvaa. Aika hapertunut tuo oli, luultavasti nuo kaapit ovat yhtä vanhoja kuin koko rakennus. Tarkoitus olisi laittaa vielä huoltoilmoitus pation oven tiivisteistä, mutta odotetaan nyt pahimmat pakkaset. Jotain legendaa on kuulunut, että huoltomiehet ovat todenneet tiivisteiden olevan "jotain ihme räpellyksiä" ja repineet ne kokonaan pois. Muuten uudessa kodissa ei ole suurempia vikoja. Astianpesukonekin saapuu tiistaina, joten pääsee melkein neljän vuoden käsin tiskaamisen jälkeen tottumaan taas aika luksukseen.

Sokerina pohjalla kuva-arvoitus! Kenen tihutyö lienee? Meinasi tulla rukkaset, mutta saatiin lainaksi vähän tulisempaa soosia ja N päätti leikkiä sähköinsinööriä. Neferin mielipide soosista oli armoton nieleskely, puklaus ja hävetys. Ei ole koskenut enää sen jälkeen soosilla siveltyihin paikkoihin. Kohtasihan sekin voittajansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti