10.12.2015

Syksyn satoa

Nyt on kyllä viime postauksesta mennyt hävyttömän paljon aikaa. Onneksi meillä on asiat hyvin ja se näköjään korreloi myös päivitystahdissa. Joka tapauksessa, meillä on ollut erinäisiä projekteja syksyn mittaan elukoiden suhteen.

Päällimmäisenä se, että Lily täytti marraskuun lopulla 11 vuotta. Synttärisankari juhli syömällä katkarapuja sekä nautti hemmottelusta harjauksen ja sylittelyn muodossa.Toisena, että hammasprojekti on edennyt hyvin. Olen pessyt koirien hampaita Setin kesäisen hammaskiven poiston jälkeen. Nyt aloitin saman kissoille kun molemmat kävivät hammaskiven poistossa, sopivat harjat tai vastaavat välineet ovat vielä hankintalistalla. Nyt olen pyyhkinyt hampaita sideharsolapuilla, joissa on Fortania.Kolmantena projektina on ollut Lilyn ruokavalikoiman kasvattaminen. Animonda Carny ei ole enää oikein kunnolla maistunut, joten tilasin kokeilupakkauksina MAC'siä ja GranataPettia. Ne upposivat enemmän kuin paremmin, joten pitänee lisää hankkia. Vielä kuitenki pitää Carnyt syöttää varastosta pois kun tilasin niitäkin lisää, jos ei uudet ruoat olisi maistuneet. Luna söisi mielellään vain raakaa kanaa ja ei ole sitä mieltä, että sen lisäksi pitäisi vitamiinejakin saada.

Neljäs on ollut jokasyksyinen turkin vaihto. Voi elämä sitä karvan määrää. Meille tuntuu muuttavan muutama villakoira pari kertaa vuodessa. Kun koirat ovat saaneet karvabisnekset hoidettua niin sama ralli alkaa kissoilla. Lily yrittää parhaansa mukaan hoitaa omat karvansa ja oksentelee sitten kerran viikossa. Lunaa ei tunnu kiinnostavan kun saan aina nyppiä siitä irtokarvoja pois. Harjaaminen onneksi auttaa.Viides projekti saatiin hyvin purkkiin, eli nyt on eläimille ja ihmisille ravintolisät hommattu tasapuolisesti. Kissojen kanssa ihmiset vetää samaa sinkkiä ja kalaöljyä kapseleissa. Koirilla onkin oma puoli ollut hallussa, mutta nyt N ja Seti syövät silloin tällöin samaa magnesiumia. Luna saa pitää omat Multicattinsa kun kokee ne palkkana kalaöljyn ottamisesta. Vielä pitäisi ehkä joku kissoille sopiva D-vitamiinitippa hommata, koska ei siitä pienestä lisästä mitään haittaakaan ole ja paikkaa sen, mikä varsinkin Lunalla jää vajaaksi.

Loppu vuosi vietetäänkin mökillä ja maalla. Koirille on odotettavissa paljon liikuntaa ja kissoille kamalia automatkoja. Ehkä mekin selvitään jouluähkystä ja saadaan lahjat hankituksi. Vielä ei ole tuntunut olevan mikään kiire, onneksi. Kyllä se sieltä kohta vielä tulee.

Ps. Tämä iPadin sovellus tuntuu ihan pätevältä, vaikka ei tässä kummempia muokkaushommia ole. Simppeli ja päivitys onnistuu.

4 kommenttia:

 1. Kiva oli lukea pitkästä aikaa teidän kuulumisia! :) mutta voi kauhistus noits karvakasoja koirien kanssa yhteiskuvassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yritetään tässä hiljalleen taas aktivoitua. Me nimettiin tuo karvakasakuva syysperformanssiksi. "Talavi tulloo ja pöksykarvat paukkuu." :D

   Poista
 2. Tosi ihana kuulla teistä! ♥ Projekteja on näemmä riittänyt! Paljon onnea kauniille Lilylle! ♥ Vinkkinä hammasjuttuihin, että verkkokauppa Kivuttomasta saa halvalla Virbacin cet -hammasharjoja, niitä kissoille (ja pienille koirille) tarkoitettuja. :) Jos tarve on suurehkolle määrälle D'tä, kätevä on Bioteekin Super D, siinä on jopa 10 µg/tippa.

  Kiva kasa karvaa! :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onhan tässä tätä hommaa ollut, sinäänsä onneksi on ollut aikaakin. :) Pitää katsastaa nuo harjat! Olin miettinyt sellaisia sormeen pistettäviä verkkosysteemeitä tai sitten ihan pieniä hammasharjoja. No, sen näkee sitten. Ja kiitos D-suosituksesta! Pitää katsoa apteekit läpi ja sitten toivoa, että ruoka vielä maistuisi lisästä huolimatta. :D

   Poista