21.3.2016

Ruokatuskaa ja synttäriä

Lilyn syömisasiat ovat suurimman osan ajasta yhtä vuoristorataa: välillä on hyviä kausia, mutta sitten tulee niitä huonompia. Yleisesti ruoka maistuu, siihen vain kyllästytään ja sitten kieltäydytään syömästä. Syömisen vähennyttyä ollaan siinä pisteessä, että kissa on pahoinvoiva tyhjän mahan takia ja oksentaa. Ensin kyllästyttiin Carnyyn, joten ostin MAC'sia ja GranataPetiä. Granata oli ihan floppi, MAC's maistui. Välillä oli kausia, että sekaan piti lisätä 1 tl Thriven märkäruokaa. Nyt sitä pitäisi lisätä ruokaan niin, että ruoka koostuu suurin piirtein siitä. Vaihtoehtoisesti ruokaan pitäisi sekoittaa katkarapuja, mutta turhan usein tätä vaihtoehtoa ei viitsisi tehdä.

Mietityttää jo hieman, että mitä seuraavaksi keksisi, että kissan saa syömään. Syömättömyys lähtee ruokkimaan tuota kierrettä ja sitä on aika vaikea katkaista. Välillä se on tyytyväisenä syönyt isot satsit ruokaa ja sitten taas paastonnut niin, että on huono olo. Tällä hetkellä tuntuu, ettei kuivaruokakaan olisi paha vaihtoehto kun huonompi vaihtoehto on se, että kissa ei syö. Toisaalta närästyslääkkeet loppuivat ja niitä ei ole ollut jemmassa syömättömyyskauden varalta, joten ei ole päässyt niiden vaikutusta testaamaan. N lupasi onneksi hakea kotiintulomatkalla niitä.


Vaihtoehtoisesti tekisi mieli kuskata kissa anoppilaan, koska se syö siellä. Kotona meinaa enemmän olla vaikeaa, vaikka ruokapaikat ovat rauhalliset ja niille on esteetön pääsy.



Sitten niihin iloisempiin uutisiin, meidän nälkäkurki täytti kokonaiset kolme vuotta helmikuun lopulla! Synttäreitä juhlistettiin anoppilassa nakkikakun voimin.

1 kommentti:

  1. Nakkikakku paras kakku T. koirat. :D

    Onpa venkslaamista! :/ Oletko kokeillut muita ruokia, esim. natures menu tai palamärkäruokia? Tuo on paha kun kissa kehittää rutiinivaatimuksen jostain, esim. "taikamausteesta". Tavasta on voi olla vaikea lähteä opettamaan pois, mutta sitä voi kokeilla pikkuhiljaa vähentää lisukkeen määrää annoksesta, jos sillä onnistuisi huijaamaan sen kokonaan pois. :) Tsemppiä!

    VastaaPoista