10.9.2014

Hyvät ja huonot puolet

Kissojen raakaruokinnan takapakin suhteen on tullut sekä hyviä että huonoja muutoksia. Yksi parhaimmista on se, että Lily ei oksenna yön jälkeen. Yhtenä aamupäivänä se tosin oksensi tyhjää mahaa kun ruoasta oli kulunut nelisen tuntia ja olin vielä tarkistanut, että se on tosiaan syönyt. Toinen hyvä muutos on se, että ruokaa syödään isommalla innolla. Canagan, Thrive ja NM maistuvat parhaiten, Schesir floppasi. Laitoinkin Zooplussan tilaukseen sitten muuta ruokaa, NM:a käydään varmaan hakemassa tarpeen mukaan M&M:stä. Kolmas on se, että olen saanut tytöt syömään myös broilerin jauhelihaa sekoitettuna märkäruokaan kun ennen eivät siihen edes koskeneet. Vähän riskillä ostettiin kun oli tarjouksessa, mutta eipä tarvitsekaan koirille antaa sitä. Parhaimpana kuitenkin pidän sitä, että aamulla on virkeä kissa odottamassa aamuruokaa.


Huono puoli tässä kyllä tulee sitten siinä, että aamun raaka broileri ei tunnu uppoavan ainakaan Lilylle. Tai oikeastaan sen maistuvuus on todella vaihtelevaa, jos illalla on ollut "pahaa" ruokaa niin se maistuu. Muutenkin tuntuu tämä välillä hankalalta kun kissoilla on välillä niin erilaiset makumieltymykset - Lilyhän rakastaa kalaa enemmän kuin elämää itseään ja Luna taas sylkee kuppiin kun sinne ilmestyy seitä. Luna rakastaa kaikkien muiden elukoiden lihaa ja Lily katselee niitä ajoittain, että onko pakko.


Toinen huono puoli on se, että teollisen - vaikka se onkin laadukasta - ruoan mukana on tullut myös akne takaisin molemmille kissoille. Ihmettelin kun se hävisi raakaruokintaan siirtyessä, mutta en sen kummemmin jäänyt sitä miettimään. Ruoasta maksimissaan puolet on teollista päivästä riippuen. Kuppeina meillä on keraamiset tai ruostumattomasta teräksestä tehdyt astiat, jotka vaihdetaan päivittäin puhtaisiin.


En sitten tiedä, että meneekö seuraava juttu plussalle vai miinukselle, mutta koirat rakastavat sitä. On nimittäin semmoinen homma, että emännän luonto ei anna periksi heittää ruokaa roskiin, joten koirat toimivat jätemyllyinä syömättä jääneen kissanruoan suhteen. Aika win-win, saavat ainakin pienen vitsku- ja hivenaineboostauksen noista ruuista. Huono puoli se, että tämä tulee sillä kustannuksella, että kissat eivät ole syöneet niille tarjottua ruokaa.

Pepcidin olen jättänyt antamatta jo useampana yönä, mutta tilalle otin melatoniinin, koska ainakin koirapuolella sitä on käytetty närästyksen helpottajana. Varsinkin, jos siihen liittyy stressiä. Lisää voi lukea Katiskasta. Annoin eilen ensimmäisen tabletin kun mentiin nukkumaan. Kahden aikaan heräsin Lilyn kakomiseen ja meinasin jo heittää koko melatoniinipaketin roskiin, kunnes toisen oksennuskierroksen mukana tuli karvapallo. Jatketaan siis kokeilua, ei nyt yhdestä karvapallo-oksennuksesta säikähdetä.

Aika paljon on nyt kissoihin keskitytty, mutta eivät koirat ole ainakaan kotona jääneet vähemmälle huomiolle. Ne tuntuvat pitävän jo ihan normaalina sitä, että olen kotona päivisin ja jos lähden käymään kaupassa, niin se on enemmän outoa. Aikaisemmin ne kävivät koko ajan tuomassa lelua/hakivat huomiota, mutta nykyään rauhoittuvat nopeasti aamuruoan jälkeen. Seuraavat toilailut esiintyvät kun päivälenkki lähestyy. Kuten nyt.Pölhöt ovat työssään ja heti ruvettiin kauhean epäileviksi kun kamera otettiin esille.

2 kommenttia:

  1. Hyvä, että oksentelu on kurissa! :) Se on varmaan se pääasia, jottei tarvisi lääkitä "turhia". Meillä on aknea raakaruokinnallakin, jos en putsaa lautasia ruokailun jälkeen (kokonaan menee vaihtoon kerran päivässä).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tietää, etten ala seuraavasta asiasta stressaamaan. :D Yritetään nyt pitää mielenkiinto yllä tuohon ruokaan, Lily on aina ollut vähän vaikea näissä syömisjutuissa.

      Poista