13.3.2014

Kun kissa ei ole normaali itsensä

Koko tapahtumaketju lähti liikkeelle sunnuntaisen matolääkityksen myötä. Kuten jo aikaisemmassa kirjoituksessa kerroin, Lily ei ottanut oikein hyvällä tuota lääkitystä. Sen jälkeen meillä on ollut vaisu ja väsynyt kissa. Maanantaina käytiin taas läpi ummetusepisodi sen kanssa ja ainakin se ummetus helpotti maanantain ja tiistain välisenä yönä parafiiniöljyn voimin. Lily on kuitenkin jatkanut ylenmääräistä peppunsa pesua, närppii ruokaa enemmän ja nukkuu käytännössä koko ajan. Uudet lelut ja kissanminttusuihke käytiin hakemassa, mutta leluista ainoastaan yksi kiinnosti sen verran, että voi pari kertaa kieriä kyljellään sen perässä ja ruveta sitten nukkumaan. Myös ainoastaan makupalojen (Thriven kuivattu katkarapu) perään voi loikata niin, että tulee edes vähän liikettä. Nutri Plus tuntuu olevan ainoa oikea syötävä, mitä annettaessa meinataan sormetkin syödä.

Tänään tuo on nyt vähän ehkä pakotettu olemaan hereillä. Kannoin sen tylysti sängystä pois nukkumasta aamupalapöytään ja siitä lähtien se on hengaillut meidän seurassa, ensin N:n sylissä ja nyt minun. On jäänyt mietityttämään, että aiheuttiko matolääke tuon koko sattumusten summan, koska pakkausselosteessa lukee ainakin seuraavaa: "Mahasuolikanavan oireet voivat johtua kuolevien matojen tuottamista vieraista proteiineista."

Meillä on käytännössä aina ollut matolääkkeenä kissoille Axilur, niin voisiko olla, että matokanta on tullut sille resistentiksi ja nyt uusi lääke sai tukalat paikat aikaan. En ole kyllä ikinä löytänyt kissojen ulosteesta mitään matoihin viittaavaa, en edes nyt madotuksen jälkeen.

Toisaalta tulee tähän toinenkin syy mieleen ja yksi hyväksymisen paikka. Lily täyttää kuitenkin tänä vuonna 10 vuotta, eli luultavasti myös vanhuus rupeaa painamaan. Sekä Lilyn emo että emonemo ovat lähteneet sateenkaarisilloille 12-vuotiaina, mutta syytä en tähän tiedä. Haluaisin kyllä pitää tuon birman luonamme mahdollisimman pitkään ja mahdollisimman terveenä. Lily vain tekee siitä hieman vaikeaa kun kaikki oireilu on niin epämääräistä.

No, syteen tai saveen, ummetuksen ehkäisemiseksi tuplattiin psylliumin määrä tuossa kanamössössä ja lisätään enemmän nestettä ruokaan. Muuhun ruokaan lisätäänkin jo psylliumia, joten niissä sitä ei tarvinnut nostaa kun ei se liika kuitukaan ole hyväksi. Yritetään leikittää enemmän, mutta se menee ihan Lilyn kiinnostuksen mukaan. Pitäisi varmaan etsiä vielä eläinkaupasta jotain naruleluja tai tehdä itse, ne tuntuvat kiinnostavan eniten nykyään. Eläinlääkärille päästään ensi viikon tiistaina, putsaavat Lilyn hampaat ja katsovat vähän turkkia ja ihoa. Voisi ottaa myös puheeksi tuon matolääke-ummetushomman.

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti lähtee auttamaan! Onhan se tukala olla, jos kakka ei kulje. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä Lily on paljon pirteämpi ollut jo tänään kun vertaa aiempaan. :) Ruokakin maistuu ja maistuisi myös meidän tonnikalaa sisältävä safka. Hiekkalaatikon tilanne näytti ihan hyvältä, tosin useamman kissan taloudessa on aika vaikea tarkkaan sanoa, että kumpi siellä on kuopinut enemmän. Ehkä tää tästä!

      Poista