13.10.2013

Hiekkiksellä

Koska olen kertoillut vähän turhankin usein koirien kuulumisia niin otetaan välillä kissojen puolta tässä eläintarhassa esille. Viimeisimpään Zooplus-tilaukseen kuului tässä taloudessa tähän asti parhaimmaksi koettua hiekkalaatikon täytettä, Tigerino Canada -kissanhiekkaa.

Kuva Zooplussasta

Kaksi kissaa (vaikkakin syövät teollista safkaa) tuottavat yllättävän paljon tuotoksia, joten hiekaksi oli pakko saada jokin, mikä imee pissat ja peittää tuotoksien hajut. Tigerino on lunastanut hyvin lupauksensa, tosin kuten muidenkin kissanhiekkojen kanssa, imuteho laskee kun hiekka altistuu kosteudelle. Esimerkiksi pyykkejä kuivattaessa samassa huoneessa. Joka tapauksessa tämä merkki tulee pysymään meillä hyvinkin pitkään, ellei parempaa löydetä. Postimies kyllä enemmän kiroaa kun tilataan isompi satsi kerralla ja hiekkaahan on se 15 kiloa per pussi.

Taivuin myös tarjouksen houkuttelemana hankkimaan kissoille isomman hiekkalaatikon vanhan lisäksi. Catit Jumbo vaati vähän tuotesijoittelua julmetun ison kokonsa vuoksi, mutta taisi olla vaivan arvoista. Kun olin saanut vessan paikoilleen ja hiekat sisään, hain ensimmäisenä Lilyn tutustumaan uuteen laatikkoon. Se ensin katseli vähän epäillen, että pistetäänkö se matkakoppaan, mutta tajusi nopeasti uuden vessan. Sisällehän se piti mennä korkkaamaan. Seuraavana hain Lunan Lilyn saatua tarpeensa tehtyä, mutta Luna taisi olla enemmän kauhuissaan matkakoppamahdollisuudesta, joten jäi vain kyhjöttämään vessaan.

Kuva Zooplussasta

Kissat jäivät viikonlopuksi keskenään ja N:n veli kävi huolehtimassa tuoreet vedet ja ruoat. Kotiin tullessa päätin siivota hiekkikset ja aloitin vanhemmasta versiosta. Sisällä oli yhdet pissat ja yksi kakkakikkare. Sai siinä hieman raapia päätään kun kurkkasi uuden laatikon sisälle ja sinne oli käyty tekemässä kaikki tarpeet. Mukana oli myös pieniä pissoja, joita ennen ei pahemmin ollut vanhemmassa laatikossa. Hieman surullisen kuuluisaa uutuuden viehätystä?

Tällä hetkellä olen erittäin tyytyväinen kissanhiekkalaatikkoasioihin. Ruokaan en oikein ole, koska omasta mielestä tuntuu epäreilulta syöttää kissoille teollista kun koirat saavat raakaa. Tähän on syynä Lily, joka oksentaa muun raa'an ruuan paitsi possun suikaleet ja lohen. Lunalle puolestaan maistuu mikä vain ja sille onkin varattu aina omat siipensä, joita saa järsiä silloin tällöin ja loput heitetään koirille. Viimeksi laitoin tarjolle Kennelpakasteen palalihaa, molemmat kissat vetivät sitä tyytyväisinä ja eipä mennyt aikaakaan kun Lily oksensi kaikki pihalle. Sama on toistunut jauhelihan kanssa. Veikkaan, että näillä mennään ja yritän metsästää tuota possua aina tarjouksista, jotta tytötkin saisivat raakaa lihaa. Teolliset muonat on kuitenkin katsottu niin, etteivät sisällä viljaa tai muuta höttöä, vaan ovat proteiinipitoisia. Tämä on kyllä vähentänyt kissojen tuotoksia laatikolla ja kissatkin tykkäävät ruuistaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti