28.8.2014

Onni on omistaa kissa

Ja vielä oikein kaksin kappalein. Vaikka olen nautiskellut nyt kotona ollessa jakamattomasta huomiosta, on sillä kääntöpuolensa, ainakin kissojen mielestä. Keksin jopa ruveta harjaamaan turkkia ja leikkaamaan kynsiä, mikä on Lunan mielestä turhinta ikinä. Sainkin eilen muutamat sihinät ja hampaat käteen kun päättäväisesti kävin läpi Lunan turkin ja leikkasin kynnet samaan syssyyn. Vaikka sanotaan, että kissa ei osaa kostaa, niin kyllä Luna ainakin osaa. Välittömästi tämän jälkeen Luna kävi tiputtamassa kannettavani lattialle. Nyt aamulla kuuntelin, että Luna meni vessaan makkarissa ja kävin itse vessassa. Sieltä poistuessani nenään leijaili käry ja kuulin kun Luna pesi raivokkaasti turkkiaan. Makkarissa odottikin ihana näky.


Siinähän sitten jynssättiin mattoa puhtaaksi, onneksi lähti hyvin kun oli tuoreet jarruilut. Lunan pepun puolelta löytyi vielä lisää tavaraa, joka käytiin suihkussa huuhtasemassa pois. Tämäkin oli Lunan mielestä ihan turhaa. Ruoka kyllä maistui kaiken tämän kaltoinkohtelun jälkeen.

Lilyn kanssa en ole nyt ihan varma, että mitä pitäisi tehdä. Se oksentaa tyhjää mahaa aamuisin, jos en ole antanut sille Pepcidiä illalla. Tämä on testattu kahdesti ja kissa on syötetty illalla. Öisin se ei vaan mene syömään, ja kyllä nyt kissan pitäisi kestää yön yli syömättä. Pitäisiköhän vain vetää raakaruokinnassa sen verran takapakkia, että ottaa laadukkaat teolliset märkäruoat yöksi ja siirtää kupit makkariin illalla. Jos ruoalla olisi sitten parempi menekki ja tuo oksentelu loppuisi, kun nuo molemmat nukkuvat makkarissa läpi yön. Lähinnä ajattelin, että jos menee mallilla 2/3 raakaa ja 1/3 teollista, niin ei mene ihan koko idea tästä. Harmittaa vain ihan vietävästi, kun mieluummin ruokkisin raa'alla. Niihin eläinlääkäriruokiin en kyllä vieläkään koske pitkällä tikullakaan. Raksuja en halua ottaa kissojen ruokavalioon, koska meillä ei sitten muuta syödäkään.

Ajatuksia tai ideoita?

2 kommenttia:

 1. Outs. Meilläkin oli pitkästä aikaa liisteripeppu tuossa parisen päivää sitten. Yleensä, vaikka kakka olisikin jäänyt karvoihin kiinni, se on kovaa ja helppo irrottaa. Tämä tuntui vaan takertuvan karvoihin entistä enemmän kun sitä koitti poistaa. :S Onneksi Nora on helppo pestävä ja pesu sujui hyvin. Myöhemmin päivällä löysin vanhat jarrujäljet matolta ja sukat meni pyykkiin, olin todennäköisesti kävellyt jarrujen päältä pari kertaa kun se oli suoraan kulkureitilläni. :D

  Meillä Rakun pentuaikana (en muista olenko kertonut) oli tuota aamuoksentelua useamman kuukauden putkeen muutaman kerran viikossa. Oksentelut tapahtuivat aina aamuyöstä-aamulla klo 4-7 välillä, joskus myöhemminkin. En vieläkään tiedä varmasti mistä se johtui, mutta oksentelut saatiin loppumaan varmaan sen vuoksi, että aloin antamaan aina tiettyä ruokaa iltaisin, eikä tämän vuoksi enää iltapalalla ollut suurta vaihtelua, eli n. 10 g raksuja. Sittemmin huomasin, että jos Rakulle antaa iltapalan tietyn kellonajan jälkeen (22), oksennusten todennäköisyys nousee huomattavasti. Ruuan määrän kanssa sai myös olla tarkkana, liian paljon tai liian vähän normaalisti poikkeavaa päiväannosta lisäsi oksennusten todennäköisyyttä.

  Tästäkin ollaan onneksi päästy jo yli, nykyään Rakulle voi antaa ruokaa iltakymmenen jälkeen ilman suurta oksennuspelkoa, tosin yhäkään en viitsi riskeerata liikoja ja annan rutiininomaisesti iltapalan 21.30, viimeistään vähän yli 22, jos syystä x venyy. Jos en ole tuohon aikaa kotona, annan päivän ruuat vain kahdella aterialla (norm. 3).

  Toivottavasti tekin keksitte jonkin toimivan konstin Lilyn oksentelujen kanssa! Ei ole mukava seurata oksenteluja kun eihän jatkuvat oksut tee elimistölle hyvää. :/ Mie otatutin varalta verikokeet tämän pitkäaikaisen oksentelun jälkeen eikä onneksi mikään ollut mennyt huonompaaan kuntoon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää liisterikakat on kyllä aina niin mainioita ylläreitä, onneksi esiintyvät vain max. kerran vuodessa. :D

   Jännä kyllä tuo Rakun homma. Lily on sellainen, että se käy närppimässä ruokaansa moneen otteeseen ennen kuin kuppi on tyhjä ja välillä ei sitten tiedä, että onko Luna käynyt vetäisemässä kaikki ruoat. Varmistan kyllä siinä yhdeksän ja kymmenen välillä, että Lily on varmasti syönyt jotain (yleensä kupissa on koko yön iltaruokaa) ja aamuruoka on sitten kuuden ja seitsemän välillä. Päivällä saavat välipalana osan tulevasta iltaruoasta.

   Jatketaan nyt tuota Pepcidin antamista, onneksi nuo oksennukset eivät ole enää niin hurjia kuin kesällä, tulee enää pieniä limakasoja kun silloin oli oikein lammikot. Verikokeetkin otatettiin pari viikkoa sitten, niissä ei ollut mitään selittävää. Ell sanoi, että stressaavat kissat ovat vähän herkempiä tällaiselle, mutta ei näistä kuulemma osaa sanoa. :/ Jos se ei tuolla tokene, että otetaan märkäruokaa lisäksi, niin sitten pitänee varata tähystykseen aika...

   Poista