12.8.2014

Mahakatarri / Mahan liikahappoisuus

Kiitos myötäelämisestä eiliseltä, tänään ollaan todellakin viisaampia. Ehkä.

Tällä kertaa potilaskertomus kertoo:

Kissa tuotiin klinikalle jo pidempään jatkuneen tyhjän mahan oksentelun johdosta. Kliinisessä yleistutkimuksessa eikä vatsaontelon ultraäänitutkimuksessa normaalista poikkeavaa. Verinäytteestä tutkittiin maksa-, munuais-, tulehdus- ja punasoluarvot, jotka kaikki normaaleja. Oireiden syynä voi olla mahakatarri / mahan liikahappoisuus. Hoidoksi helposti sulava ruoka, esim. Royal Canin Intestinal tai Hill's i/d tai Royal Canin Fibre Responce. Ruokinta mahdollisimman usein, jolloin maha on tyhjänä vain vähän aikaa. Lisäksi mahan limakalvoja suojaava Antepsin mikstuura n. 2,5 ml tuntia ennen ruokaa 2-3 krt vrk:ssa esim. 5 vrk kuureina.
Tarvittaessa pahoinvoinninestolääke Primperan esim. viimeksi illalla / heti aamulla.
alat 101, afos 20, wbc 7,9; crea 111

Näin tällä kertaa. Erikoisruoat jätettiin klinikalle, koska ainakin minua hirvitti se, että hiilareita on melkein yhtä paljon kuin valkuaista. Nyt pitäisi siis miettiä muuta helposti sulavaa, jos sellaista edes on. Primperania ei saatu apteekista, koska tuo versio olisi pitänyt anoa Fimealta ja siinä kestää ikuisuus saada apteekkiin. Soittelen aamulla taas eläinlääkärille, otin nyt varmuuden vuoksi Pepcidiä ja annan puolikkaan tabletin illalla yötä vasten. Vaikutus kestää kuitenkin yötä vasten annettuna 12 tuntia, eli mahanesteoksennuksien tulisi vähentyä.

Täytyy kyllä sanoa, että ollaan todella helpottuneita ja tyytyväisiä. Hintaan varsinkin, koko keikka maksoi 95 euroa. Arvostan todella paljon.

6 kommenttia:

 1. Tsemppiä jatkoon, toivottavasti alkaa pian helpottaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä täällä voidaan jo näin aamusta paremmin, vähän nyt mökötetään kun ell lupasi, että Antepsin on hyvän makuista ja ilmeisesti ei sitten ollut Lilyn mielestä. :)

   Poista
 2. Tätä päivitystä odottelinkin, ja onpa ihana kuulla ettei mistään tuon vakavammasta ollut kyse! Toivottavasti tilanne lähtee helpottamaan, ja toivottavasti löytyy se oikea ruokintamuotokin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin ollaan todella helpottuneita! Varsinkin kun veriarvot olivat kohdillaan ja muutenkin yleisterveys hyvä. Annetaan nyt lääkkeitä niin, että ruoka maistuisi paremmin ja siitä kokeillaan sitten vähän erilaisia variaatioita ruokinnassa. :)

   Poista
 3. Ihanaa, ettei löytynyt mitään vakavaa! Toivottavasti lyhyillä ruokaväleillä ja lääkkeellä vatsa pysyy hyvänä. :) Broilerinliha on helpostisulavaa, mutta muistaakseni teillä syötiinkin sitä jo ahkerasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä mun pitikin kysyä, että mitä ihmettä tuolle sitten syöttäisi kun broiskun pitäisi olla siitä sulavimmasta päästä. :D Eikä kuitenkaan niin hirveästi syö luutakaan, eli kyllä sen safkan pitäisi hyvin sulaa. No, kattoo että kokeilisko vaikka keittää broileria. Teolliseen en kyllä halua palata.

   Poista